Vali Çolak: En Büyük Gücümüz, Aramızdaki Sarsılmaz Kardeşlik Bağıdır

Siirt Valisi Musa Çolak, güven ve huzuru bozmak isteyenlerle nifak tohumları ekmek isteyenlere asla fırsat verilmemesini istedi.

Vali Çolak: En Büyük Gücümüz, Aramızdaki Sarsılmaz Kardeşlik Bağıdır
Çolak, "Önemli olan birlik ve beraberliğimizi muhafaza edip, daha da güçlendirmektir. Bizim en büyük gücümüz, vatandaşlarımız arasındaki sarsılmaz kardeşlik bağlarıdır. Birlik ve beraberliğimizdir." dedi.

Musa Çolak, İl Genel Meclisi üyeleri ve kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleriyle Siirt Polisevi`ndeki
iftar yemeğinde bir araya geldi. İftara, Vali Yardımcısı Orhan Burhan, İl Genel Meclis Başkanı Fırat Soysal, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş, İl Müftüsü Faruk Arvas, İl Genel Meclisi üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

Vali Musa Çolak, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin, merhamet ve hoşgörü duygularının yoğun olarak yaşandığı mübarek Ramazan ayında, İl Genel Meclisi üyeleri ve kurum ve kuruluş müdürleri ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.
"Köklü bir tarih ve kültür birikimine sahip Siirt’te, sevgi ve hoşgörü iklimi içerisinde, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı Ramazan ayını hep birlikte idrak etmenin, manevi mutluluğunu yaşıyoruz." diyen Vali Çolak, "Siirt’te son yıllarda yapılan yatırımlar yavaş yavaş kendini göstermeye başlamıştır. İlimiz sınırları içerisinde yapılan barajlar, havaalanının yeniden uçuşlara açılması, duble yolların yapılması, eğitim, sağlık, tarım ve hayvancılık alanındaki gelişmeler, kırsal kalkınma programları, KÖYDES, SODES projeleri ile desteklenen bu kalkınma hamlesi, ilimizi daha da yaşanabilir bir seviyeye getirmiştir." şeklinde konuştu.

Hükümetin bölgeye çok büyük kaynaklar aktardığına dikkat çeken Çolak, "Bizler de bu kaynakları etkin ve hızlı ve rasyonel bir şekilde hizmete çevirmeye çalışıyoruz. Yeter ki huzurumuzu bozdurmayalım. Güven ve huzurumuzu bozmak isteyenlere, aramıza nifak tohumları ekmek isteyenlere asla fırsat vermeyelim. Burada önemli olan birlik ve beraberliğimizi muhafaza edip, daha da güçlendirmektir. Bizim en büyük gücümüz, vatandaşlarımız arasındaki sarsılmaz kardeşlik bağlarıdır. Birlik ve beraberliğimizdir." diye konuştu.

Amaçlarının çok daha büyük projeleri hayata geçirerek, Siirt’i bölgesinde bir cazibe merkezi haline getirmek olduğunu söyleyen Çolak, şöyle devam etti: "Tüm planlarımızı buna göre şekillendiriyoruz. İl Genel Meclisimizin başkan ve üyeleri ile il şube müdürlerimiz ile topyekun birlik ve beraberlik içinde ilimizin kalkınmasına yönelik önemli projeleri hep birlikte hayata geçiriyoruz. Burada İl Genel Meclisimizin başkan ve üyelerine, mesai arkadaşlarımın tamamına göstermiş oldukları özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve kardeşliğimize vesile olmasın diliyorum.
Afrika’da yaşanan açlık nedeniyle, Valilik tarafından düzenlenen yardım kampanyasına, vatandaşlardan destek isteyen Vali Çolak, “Kadirşinas Siirt halkının vatanına, milletine, bayrağına, dinine, gelenek ve göreneklerine bağlı olduğunu, bu bakımdan da Afrika’da yaşam mücadelesi veren insanların yaralarının sarılmasına katkı sağlamak için, her kesimin destek olacağına olan inancım tamdır.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından, iftar duası okundu.