Bakan Yılmaz Şehit Aileleri İle İftar Yaptı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, şehit aileleri ile iftarda bir araya geldi.

Bakan Yılmaz Şehit Aileleri İle İftar Yaptı
İftarda konuşan Bakan Yılmaz, devlet olarak terörü bitireceklerini ancak biraz daha sabretmek gerektiğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valiliği tarafından şehit aileleri onuruna düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Büyük Otel`de düzenlenen iftar programına Bakan Yılmaz`ın yanı sıra Vali Ali Kolat, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ile Ali Turan, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İl Jandarma Komutanı Kumay Albay Murat Arslan, Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, kurum kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehit aileleri vegaziler katıldı. İftar yemeğinin ardından İl Müftüsü Yusuf Şahin, şehitler için dua okudu. Yapılan duanın ardından konuşan Vali Ali Kolat, hep birlikte şehit ailelerinin yanında olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini söyleyerek, "Biz devlet olarak, sivil toplum kuruluşları olarak, kamu kurum ve kuruluşları olarak askeriyle, adliyesiyle, idaresiyle hep bu güzel insanların yanında olduk ve yanında olmaya da devam edeceğiz. Gerçekten de Türk milleti geçmişiyle vatanı için, milletinin huzuruiçin kendisini her zaman feda etmiş ve gözünü kırpmadan bu vatan için kendisini ortaya koymuştur" dedi. BAKAN YILMAZ: "DEVLET OLARAK TERÖRÜ BİTİRECEĞİZ" İftar yemeğinin ardından konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, devlet olarak terörü bitireceklerini ancak biraz daha sabretmek gerektiğini ifade etti. Yılmaz, "Ateşin düştüğü yeri yaktığının da farkında olarak şehit yakınlarımıza sabır diliyoruz. Biz devlet olarak terörü sona erdireceğiz. Ancak biraz daha tahammül, biraz daha sabretmek gerekiyor. Kardeşliğimize, birliğimize, bu vatandaki müşterekliğimize terör ve şiddet silahını kullananlara karşı hep dik durduk, bundan sonra da dik duracağız.Demokrasiden ve hukuktan ayrılmadan var gücümüzle bu terörün sonunu getireceğiz. Bu vatan uğruna şehit düşen yiğitlerimizin, evlatlarımızın yakınlarını emanet bildik. Eğer ki bir eksik yaptığımız husus var ise, ister dernek başkanımıza, ister milletvekili kardeşlerime, isterse valimize iletilmesini istirham ediyorum" diye konuştu.

Birlik ve beraberlik içerisinde aşılmayacak engel olmadığını kaydeden Bakan Yılmaz, "Türk milleti bir ve beraber olarak kararlılıkla yürüdükçe aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. 21. yüzyıla girerken, ileri demokrasi ve lider ülke yapmak istiyoruz. Bunun için bir olmamız lazım, diri olmamız lazım ve sizlerin dualarına da talibiz" ifadelerini kullandı.

Bu arada Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kendisine takdim edilen çiçeği, geçtiğimiz yıllarda şehit olan Ahmet Eyce`nin annesi Nebahat Eyce`ye sundu. Bakan Yılmaz, daha sonra iki şehit çocuğu ile birlikte objektiflere poz verdi.
Kaynak: İHA