Kur’an Kursu Öğrencilerine İftar Ziyafeti

Aydın’ın Yenipazar ilçesine bağlı Alhan köyünde devam eden Yaz Kur’an Kursuna katılan öğrenciler, Yenipazar Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar sofrasında bir araya geldi.

Kur’an Kursu Öğrencilerine İftar Ziyafeti
Alhan Köyü Cami İmam Hatibi Bekir Kömürcüoğlu önderliğinde gerçekleşen iftar yemeğinde Yenipazar İlçe Müftüsü Mustafa Aydın, Yaz Kur’n Kursuna devam eden öğrenciler ve velileri katıldı. İkindi Namazı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte ilahiler okundu ve çeşitli oyunlar oynandı. Orucunu birlikte açan öğrenciler iftar yemeğinin sonunda İftar Duası hep bir ağızdan okudu

İlçe Müftüsü Mustafa Aydın tarafından kursa katılan öğrencilere “Dinimizi Öğreniyorum”, “Kitabımı Öğreniyorum”, “Ahlakımı Öğreniyorum”, “Kızımın Abdest-Gusül ve Namaz Hocası” kitaplarının hediye edildiği etkinlik birlikte kılınan Teravih Namazı’yla sona erdi. Organizeden memnuniyetlerini dile getiren öğrenci ve veliler, bu gibi programların devam etmesini istedi. Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Köy İmamı Bekir Kömürcüoğlu, “Bugün burada Ramazan ayı dolayısıyla verilen iftar yemeği için toplandık. Ramazan her aydan hayırlıdır. Bu ayın anlamını iyi kavramamız ve yeni yetişen nesillere kavratmamız gerekir. Bu yemek de böyle anlamlı bir yemektir. Katkıda bulunan herkese ve cami derneğimizin yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi. Ramazan ayında böyle etkinliklerin daha sık düzenlenmesi gerektiğine işaret eden Müftü Aydın da, “Yaz Kuran Kurslarına katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu öğrencilerimizin yaşıtları tatil yapıp gezerken, öğrencilerimiz düzenlenen bu kurslara katılmayı tercih ettiler. Ayrıca öğrenci velilerimize ve din görevlilerine de teşekkür ediyorum. Camii tüm Müslümanlarımızın toplanma yerdir. Camilerimiz Cemaatimiz ile güzeldir. Bu programın düzenlenmesinde emeği geçen Alhan köyü Camii görevlisi arkadaşımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Yaz Kur`an Kursları’nda bu yıl Yenipazar ilçe merkezi ve köylerinde toplam 480 öğrenci dini eğitim aldı. 36 camii ve 2 Kız Kur’an Kursu’nda 46 din görevlisi tarafından verilen kurslar iki ay sürdü. Bu kurslara katılan öğrencilerimiz Kur’an eğitiminin yanı sıra günlük ibadetlerini yapabilecek şekilde dini bilgi almış oldu” diye konuştu.
Kaynak: İHA