Yeni Şafak yazarından düşündüren analiz

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Akif Emre, Amerika'nın Beşşar Esad rejiminin devrilmesini istemediğini öne sürdü.

Yeni Şafak yazarından düşündüren analiz
Bu konuda Türkiye’nin kışkırtıldığını söyleyen Akif Emre “Oluşacak bir rejimin ne kadar İsrail’in ve Amerikan’ın lehine bir rejim olabileceğinden emin değiller.” dedi.

AMERİKA EMİN DEĞİL
Habertürk’te Ece Üner’in sunumuyla ekrana gelen Akşam Raporu’na canlı yayın konuğu olan Yeni Şafak gazetesi yazarı Akif Emre, "Amerika, sanılanın aksine acil olarak Beşşar Esad’ın devrilip yerine yeni bir rejim geçmesini istemiyor. Çünkü Esad sonrası oluşacak rejimin ne kadar İsrail’in ve Amerika’nın lehine rejim olacağına henüz emin değil.” şeklinde konuştu.

Yeni Şafak yazarından düşündüren analiz

TÜRKİYE KIŞKIRTILIYOR

Suriye’nni son seçeneğe kadar direneceğini düşündüğünü belirten Akif Emre “NATO ve müttefiklerinin de sıcak bir savaşa girmeyi istemediğini düşünüyorum. Türkiye’yi bir şekilde kışkırtıp kullanmak isteyebilirler. Çünkü Amerika sanılanın aksine acil olarak Beşşar Esad’ın devrilip yerine yeni bir rejimin geçmesini istemiyor. Oluşacak bir rejimin ne kadar İsrail’in ve Amerikan’ın lehine bir rejim olabileceğinden emin değiller. Yabancı basında da bu tartışılıyor. Beşşar Essad rejimi karşıtlarının kuracağı rejimin dini bir rejim olacağını bilen Amerika korkuyor.” diye konuştu.


BEYAZ GAZETE