Ab Bakanlığı’ndan Kitap Okuma Rekoruna Takdir

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış tarafından Malatya Valiliği’ne NT Mağazaları işbirliği içinde kırılan ‘aynı yerde, aynı anda, aynı kitabın, aynı bölümünü yüksek sesle okuyan en çok insan sayısı` dünya rekoru ile ilgili takdir belgesi gönderdi.


Malatya Valiliği’nden yapılan açıklamada, 12 Mayıs’ta İnönü Stadyumu’nda Valilik ve NT Mağazaları organizasyonda 23 bin 822 kişinin katılımı ile rekorun kırıldığı anımsatıldı.
Victor Hugo’nun ünlü Sefiller romanı okunarak kırılan rekorun geçtiğimiz haftalarda tescil edildiği belirtilen açıklamada, “Kitap okuma alışkanlığı oluşturmak, okumayı toplum gündemine taşımak için yapılan çalışma amaçlanan hedefleri doğrultusunda başarıya ulaşmıştır. Kırılan söz konusu rekor özgün içeriği, anlamı, taşıdığı mesaj ve bu süreçte halkımızın yüksek destek ve katılımı nedeniyle ülkemizde de yankı bulmuş ve takdir toplamıştır. Söz konusu girişimimiz, son olarak, benzer gerekçelerle Avrupa Birliği Bakanlığı’nca gönderilen bir takdir belgesi ile onurlandırılmıştır. Avrupa Birliği Bakanımız ve Başmüzakerecimiz Sayın Egemen Bağış’ın imzası ile Valiliğimize gönderilen takdir belgesinde, söz konusu rekorun, Türkiye’nin kültürel alanda almış olduğu ilk rekor olduğu vurgulanarak ‘insanımızın dikkatini okumanın önemine yöneltmesi yolundaki anlamlı mesaj’ nedeniyle takdire şayan olduğu belirtilmiştir. Bununla birlikte başta Valimiz Sayın Doç. Dr. Ulvi Saran olmak üzere kitapsever halkımıza tebrik, sağlık ve esenlik dilekleri dile getirilmiştir.” denildi.
Açıklamada, Türkiye’de olumlu yankı bulan rekorun kırılmasında vatandaşların önemli payı olduğuna değinilerek “Kitapsever hemşerilerimizin güçlü destek ve katılımı ile gerçekleştirilen bu rekorun aldığı tüm övgü ve takdir, halkımıza aittir.” ifadeleri kullanıldı.