Yağmacı İngiliz Genç: Evimi Yağmalanmış Bulsam Çok Sinirlenirdim

İngiltere`de Manchester bölgesinin isyancı gençleri BBC Radyo 4’e konuştu.

Yaptıklarından kesinlikle pişman olmadıklarını söyleyen isyanci gençler, yakalanıncaya kadar yağmalamaya devam edeceklerini açıkladı.

Gençlerden biri, “Polis tarafından yakalanmaktan korkmuyoruz. Daha önce sabıkam yok. İlk kez suç işlemiş olacağım için çok fazla birşey yapmazlar” diye konuştu. Aynı genç, anne-babasının yaptıklarından haberdar olmadığını kaydederek, “Bilgileri olsa bile en fazla odaya kilitleme cezası verir ve biraz bağırıp çağırırlar. Bu cezalar benim için bir şey ifade etmiyor” şeklinde belirtti.

“Evine geldiğinde her tarafı yağmalanmış bulsan tepkin nasıl olurdu?” şeklindeki soruya ise diğer bir genç, “Çok sinirlenirdim” diye cevap verdi. Muhabirin “Peki neden çok sinirleneceğin bir şeyi başkalarını yapıyorsun?” sorusunu ise aynı genç, “12 yaşındaki kız çocuğu da dahil herkes yağmalıyor, ben niye yapmayayım ki!” şeklinde cevapladı.

Aynı programa açıklama yapan Manchester polisi, olaylara karışanları çok iyi bildiklerini belirterek, “Kim ve nerede olduğunuzu çok iyi biliyoruz. Sadece bizim gelmemizi bekleyin” diye gözdağı verdi.