Başbakanlık Başdanışmanı Kalın: Taşeronluk İftirasında Bulunmak Cehalettir

Başbakanlık Başdanışmanı Doç.

Dr. İbrahim Kalın, Türkiye`nin Suriye`deki gelişmelerle ilgili politikasını ‘taşeronluk’ olarak niteleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`na tepki gösterdi.

Kalın, tiwetter`daki mesajında, Kılıçdaroğlu`na "Hiç bir diş politika vizyonu ve pratiği olmayanların `taşeronluk` iftirasında bulunması, cehalettir, müfteriliktir" şeklinde cevap verdi. Türkiye`nin Suriye veya başka bir konuda kimseden izin, talimat alacak bir ülke olmadığına işarete eden Kalın, Türkiye`nin kendi sorumluluğunu yerine getirdiğini ifade etti.


ESAD`A ABD İSTİFA ÇAĞRISINDA BULUNACAK
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır da Suriye`de yaşananları tiwetter`da değerlendirdi. Bozkır, Türkiye`nin Suriye`de iç barışın ve huzurun sağlanması açısından oynamakta olduğu role, şu anda başka hiçbir ülkenin sahip olmadığını vurguladı. ABD Hazine Bakanlığı’nın Suriyeli yöneticilerin mal varlıklarıyla ilgili ilave önlemler almayı öngördüğüne işaret eden Bozkır, BM’nin Suriye ile ilgili yaptırım kararı almasının ise zor olduğunu kaydetti. Rusya ve Çin’in Suriye’deki olayları ülkenin iç işi olarak gördüğünü ifade eden Bozkır, ABD’nın BM Güvenlik Konseyi’ne danışarak Suriye Devlet Başkanı`na istifa çağrısında bulunacağının söylendiğini kaydetti.