Genç Sezen‘e Çarpan Alkollü Sürücüye Cinayetten Yargılanma Talebi

Bursa‘da alkollü halde direksiyon başına geçerek bir kişinin ölümüne sebep olduğu iddia edilen ve olay yerinde düşürdüğü plakayı almaya gelince yakalanan sürücünün tahliye talebi reddedildi. Müdahil vekili ise, sanığın birçok kural ihlalini aynı anda yaptığını iddia ederek cinayetten cezalandırılmasını istedi.

Genç Sezen‘e Çarpan Alkollü Sürücüye Cinayetten Yargılanma Talebi
Bursa 2. Asliye Ceza Mahkemesi‘nde "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan 10 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sürücü M.K.‘nin yargılanmasına devam edildi. Alkollü olarak direksiyon başına geçip çarptığı 25 yaşındaki Sezen Akarsu‘nun ölümüne sebep olduğu iddia edilen 44 yaşındaki M.K., hakkındaki iddiaları reddederek tahliyesini istedi.

Duruşma çıkışı konuşan maktulün dayısı Şenol Şensoy, kazanın yeğeni yolun karşısına geçmek isterken değil, kaldırımda yürürken yaşandığını ifade ederek, "Olay gecesi Sezen Görükle Mahallesi‘ndeki bir arkadaşına misafir olarak gitmişti. Gece evine dönerken yolun kenarından yürüyormuş. Kaza karşıdan karşıya geçerken olmamış. Bunu görenler var" dedi.

Müdahil vekili avukat Saffan Kılınç ise gelen bilirkişi raporunda, sürücünün birden çok trafik kuralını ihlal ettiğinin belirtildiğine dikkat çekerek, "Raporda, kazaya sebep olan sürücünün alkollü olarak araç kullandığı ve hız limitlerini aştığı tespit edildi. Daha önce de alkollü araç kullanmaktan ehliyetine 6 ay el konulan sanığın, ‘taksirle adam öldürmek‘ suçundan değil, ‘kasten adam öldürmek‘ suçundan yargılanması gerekir" diye konuştu.

Kaynak: İHA