Zeytinköy Bölgesi İçin Düğmeye Basıldı

Zeytinköy Sosyal Kültürel Ekonomik Geliştirme Projesi için düğmeye basıldı. Zeytinköy bölgesinde yaşayan ve uyuşturucu ile ilişkisi tespit edilen 20 aile için tarımsal rehabilitasyon projesi başlatılacak.

Zeytinköy Bölgesi İçin Düğmeye Basıldı
Antalya‘da Yeşildere, Gebizli ile Doğuyaka mahallelerinden oluşan Zeytinköy bölgesinde Antalya Valisi Ahmet Altıparmak tarafından 2010 yılı Ağustos ayında ilki gerçekleştirilen Zeytinköy Sosyal Kültürel Ekonomik Geliştirme Projesi toplantısının üçüncüsü Antalya Valiliği toplantı salonunda Antalya Valisi Ahmet Altıparmak başkanlığında yapıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Akif Aktuğ ve bazı birim müdürleri katıldı.

Antalya‘daki tüm kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının Zeytinköy için işbirliğinde bulunduğu proje toplantısında, Ekim 2010 tarihinde alınan kararlar sonrası kamu kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının gerçekleştirdikleri çalışmalar anlatıldı. Ayrıca toplantıda Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seyman ve Sosyal Hizmet Uzmanı Hakan Albayrak tarafından hazırlanan Zeytinköy Tarımsal Rehabilitasyon Projesi tanıtıldı.

Uyuşturucu sorunu olduğu resmi kayıtlarla ilişkilendirilmiş 20 ailenin projeye dahil edilecek ve ailelerin 5 yıldır Zeytinköy‘de yaşıyor olması dikkate alınacak. Uyuşturucu ile bağlantıları olan ve hem emniyet hem de jandarma tarafından isimleri bildirilen kişiler seçildikten sonra bu ailelerin proje ile uyarlılıklarını sağlayacak bir hazırlık eğitimi yapılacak ve aileler sertifikalandırılacak.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu‘ndan finansmanı karşılanacak proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Altıparmak, "Bu bölgeyle ilgili çalışmaların sürekliliği ve sürdürülebilirliği önemli. Altyapı için belediyelerimiz çalışırken, diğer kurumlarımız ve sivil toplum örgütleri de kendilerine düşen görevleri yerine getiriyorlar. Bu çalışma, Türkiye‘ye örnek olabilecek bir çalışma. Bu gibi sorunları olan mahallelerin sorunlarının çözülebileceğini gösteren bir çalışma. Zeytinköy için her katkı bizim için önemli. Bir kişiyi kurtaracak çalışma bile bizim için önemli" dedi.

Uygulanacak projenin Colombiya ve İsviçre‘de uygulananların benzeri olacağını ifade eden Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, "Zeytinköy bölgesindeki vatandaşlar toplumda hak ettiği yere gelebilmesi için böyle bir çalışma hazırladık. Bölgede uyuşturucu ve uçucu madde kullanmayan veya bu suçlarla bağlantısı olmayan 20 aileye bin 24 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 3 dönümlük araziler tahsis ettik. Burada sebze meyve üretimi yapılarak aile bütçelerine katkıda bulunmaları sağlanacak. Döşemealtı, Aksu ve Kepez ilçesindeki 100 dönümlük arazi bu proje kapsamında ayrıldı" diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise bölgenin sosyal yapısına yönelik kültürel ve ekonomik çalışmalarda bulunduklarını belirtti. Akaydın, yiyecek-içecek ve giyim yardımlarının yanı sıra bölgedeki çocuklara süt dağıtıldığını anlattı.

Kaynak: İHA