Yeni kabine yeleri belli oldu
Yeni hükümet listesini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunmak için Çankaya Köşkü'ne çıkan Başbakan Erdoğan, Köşk'ten ayrıldıktan kısa bir süre sonra yeni kabineyi açıkladı. Erdoğan yeni Bakanlar Kurulu'nu açıkladıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Yeni kabine üyeleri belli oldu. Yeni kabine üyelerini Başbakan Erdoğan açıkladı. Yeni kabine de süpriz isimler var. Yeni kabinedeki tek bayan kim ? Yeni kabine üyeleri yarın toplanıyor.
Başbakan Erdoğan, yeni hükümet listesini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunmak için Çankaya Köşkü'ne çıktı.
Cumhurbaşkanı Gül'ün yeni bakanlar kurulunu onaylamasının ardından Başbakan Erdoğan, yeni kabineyi şu konuşmayla açıkladı;
"Başbakan Yardımcılarımız, 4 arkadaşımdan oluşuyor, Bursa milletvekili Bülent Arınç, Ali Babacan, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ.
Adalet Bakanı - Hatay Milletvekili Sadullah Ergin
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı - Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin
Avrupa Birliği Bakanı - İstanbul Milletvekili Egemen Bağış
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı - Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı - Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik
Çevre ve Şehircilik Bakanı - Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar
Dışişleri Bakanı - Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu
Ekonomi Bakanı - Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı - Kayseri Milletvekili Taner Yıldız
Gençlik ve Spor Bakanı - Samsun Milletvekili Suat Kılıç
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı - Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker
Gümrük ve Ticaret Bakanı - Rize Milletvekili Hayati Yazıcı
İçişleri Bakanı - Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin
Kalkınma Bakanı - Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz
Kültür ve Turizm Bakanı - İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay
Maliye Bakanı - Batman Milletvekili Mehmet Şimşek
Milli Eğitim Bakanı - İStanbul Milletvekili Ömer Dinçer
Milli Savunma Bakanı - Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz
Orman ve Su İşleri Bakanı - Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu
Sağlık Bakanı - Erzurum Milletvekili Recep Akdağ
Ulaştırma Bakanı - İzmir Milletvekili Binali Yıldırım.
Böylede altı yeni arkadaşımız bu bakanlıklarda görev alırken 3 arkadaşımızın da görev yerinde değişiklik yapmış oluyoruz. Şimdi şöyle söyliyeyim Başbakan Yardımcılarından bir tanesi benim adıma terörle mücadele yüksek kuruluna başkanlık ediylordu. Yine aynı şekilde şuanda bütün detaylarını belirlemedim ama Beşir Atalay bey bu göreve aynen başkanlık edecek ve Milli Birlik Projemizle ilgili süreci yürütmek bunun yanında İçişleri Bakanlığı'na bağlı olan Güvenlik Müsteşarlığını da buraya bağlayacağız. Yani İçişleri Bakanlığı'nda böylece iki müsteşarlık olmayacak.
Siz değişiklik dediğimizde komple sanıyorsunuz sanırım, kalfalık döneminde başarılı olan arkadaşları değiştirmemiz gibi birşey söz konusu değil, ustalık döneminde 4 yıl bu ekiple gideceğiz diye birşey yok, gerek 2. dönemi bizimle yaşayan arkadaşlarım, gerek 1. dönemi yaşayan arkadaşlarım var. Bu 4 yılımız bizim performansı yüksek bir 4 yıl olacak, bizim özellikle 1. yılımız çok yoğun olacak, bu performansı ortaya koyan arkadaşlarımızla devam edeceğiz. Aksi takdirde gerektiğinde biz bu kabine de de değişiklik yapabiliriz. Başarılı neticeler almak zorundayız zira ustalık döneminin çok bereketli geçmesi gerekiyor.
Yeni dönem hükümet sözcüsü kim olacak? Bekir Bozdağ ve Bülent Arınç'la kararınızı nasıl verdiniz?
Bunları tekrar arkadaşlarımla konuşacağım, büyük ihtimalle Bülent beyin görevine ilave olabilir, Bekir beyin görev alanlarıda daha çok Faruk beydeki görev ve onun yanında bazı görevleri ilave etme durumu olabilir. Bu arkadaşlar gerçekten 4 Başbakan Yardımcım güvendiğim kişiler, onlarla beraber bu süreci devam ettireceğiz.
Bakan yardımcılarının atanması sürecinde bilgi verebilirmisiniz?
Yarın Bakanlar Kurulu'nu toplayacağım, toplantıda arkadaşlarımıza bununla ilgili çalışmaları hemen başlatmalarını izah edeceğiz ve alternatif arkadaşlarla gelmesini söyleyeceğiz. Parlamento ile münasebetleri onlar ağırlıklı olarak yürütecek yani milletvekillerimiz sorunları o bakanlığa iletmede muhattap bulabilmesi lazım onun için bakan yardımcılarının adeta sabit bir görevi var. İllerin sorunlarını kesinlikle onlar almalı ve illerden gelen sorunlarıda aldıkları zaman bunları yine yakın takipte sürdürmeli, STK'ların sorunlarını onlar takip etmeli.
Beni yerel gazetelerin yada marjinal grupların değerlendirmeleri ilgilendirmez, Allah nasip ederse Cumhurbaşkanı'nın davetine icabet olarak 2 gün KKTC'de olacağım.
25 Bakan arkadaşa görev veriyoruz bunlar bir yerde milletvekilliği yanında tayin görevdir, asıl olan milletvekilliğidir, kendilerinden şüphesiz bu konularda istifade edeceğiz. Bu zaman zaman danışmanlık olabilir, komisyonlar olabilir, bu tecrübeleri bizler için devam edecektir.
Cuma günü hükümet programını sunacaksınız, hükümet programının satırbaşları nelerdir?
Birincisi bizim hükümet programımızın birinci bölümünü ağırlıklı olarak yeni Anayasa, ileri demokrasi ve bunun yanında temel hak ve özgürlükler oluşturuyor. Arkasında ekonomi önemli bir yer bunun yanında güçlü toplum önemli bir yer alıyor ve özellikle de bugüne kadar olan sürecin bir kısa özetlemesi ve bundan sonra yapılacak olanlar ve sosyal politikalar yer alacak bu dönemde bunun üzerinde ciddi manada yoğunlaşacağız, bir diğeride dış politika önemli bir yer alacak ve bu konuda bugün son çalışmamızı hükümet programımız ile ilgili yapıyoruz, yani bizim programımız hazır, bugün son çalışmayı yapacağız ve çalışmamızı mütakiben de saat 15:00'te Cuma günü parlamentoda yapacağız.
Bizim arzumuz muhalefetin yemin ederek yerini almasıdır, Grup Başkanvekili arkadaşımın ayın 15'i ile ilgili böyle bir yanlış söylemi olmuş böyle birşey olmaz, anamuhalefet marjinal değildir. Anamuhalefet iktidarın alternatifidir demokrasilerde, anamuhalefet partisi marjinal düşünce kalıbı içinde hareket ederse bu zannediyorum ki kendisine yetki verenleri de üzecektir. Sadece kendilerine verilen bir görev vardır oda milletvekili olmuşlardır ama vekaleti tamamlayıcı o yemini yapmadıkları için ciddi bir sorumluluğun altındadır. Yasama çalışmalarına katılmadıktan sonra alınan vekaletin bir anlamı olur mu? Sana vekaleti verenlerin, oy verme gerekçesini yerine getireceksin, Anadolu'ya vekilleri dağıtın diyor gidip orada ne dağıtacaklar, içerde arkadaşımız vardı ondan etmedik diyemezsiniz, bu bir defa yargıya, hukuka saygısızlıktır. Gel burada aynen MHP'nin yaptığı gibi burada ki çalışmalara katıl, şuanda bunlar anamuhalefet görevini yerine getirmiyor. Eğer bu süreç içerisinde kendileri yeminlerini yapmak suretiyle, yasama görevlerine katılırlarsa biz bundan memnun oluruz fakat yasama görevlerini yerine getirmiyorlarsa parlamento içi hukukun gereği neyse bizde onu yerine getirmek zorundayız.
Dün resmi gazetede bir bakanlık daha açıklandı buna neden ihtiyaç duydunuz?
Suyu sadece içmede kullanmıyoruz, sadece kullanma unsuru olarak görev ifa etmiyor, suyu enerji olarakta, çevrecilik içinde kullanıyoruz, öyle ilçe belediyeleri varki ilçe belediyesi böyle birşey yapması mümkün mü değil, öyleyse biz iki planı bir defa merkeze alalım bu nedir ulusal bir plan yapalım, Türkiye'nin ulusal bir planı yok. Ustalık dönemi diyoruz, bir diğeri de 250 binlik planları bölgesel olarak yine biz yapalım. Mardin ve Malatya sayıyı yakaladığında Büyükşehir sayısı 29'a çıkacak, nazı mimar planlarını yapmak suretiyle şehirlerimizde ki bu kaçak yapılaşmaları kurtaralım ve gerçekten şehirlerimizi modern şehirler haline getirelim istiyoruz, bunun için önce plan ve proje sonrada kontrol mekanizmalarını çalıştıralım istiyoruz. Orman ve Suişleri'nde son zamanda barajlarda çalışmalarımız var ve suyu artık atıl kullanmayan bir ülke haline geliyoruz, 2014 itibariyle sınır aşan sorunlar var artık su akar Türk bakar demiyeceğiz, su akar Türk yapar diyeceğiz birde belediyelerimizle koordine halinde SAYKO denilen geri dönüşümü çok iyi değerlendirmemiz lazım. Artık park bahçe işinde suyu kullanmak büyük israftır. Suyu bol bir ülke değiliz aslında öyle ifade ediliyor, geri dönüşüm noktasında bu adımları atarsak iyi bir yol alırız.
Meclis'e katılmama konusu anamuhalafet partisinin üstünden tartışılmaya başlandı, BDP ile hareket eden vekillerde Meclis'e katılmıyor Diyarbakır'da toplanmaya başladılar bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Sayın Cumhurbaşkanımızla bu konuyla ilgili değerlendirmemiz noktasında ciddi bir farklılığımız söz konusu değil. BDP'nin desteklediği yada desteklemediği derseniz desteklemediği yok zaten onlar koordineli olarak girmişler zaten seçime. Kendilerine farklı bir yol belirlemişler, Diyarbakır'da toplantı yapıp değişik yerlere dağılma yapıyorlar yani demokrasi içinde birşey aramaları söz konusu değil. Sırtlarını nereye dayadıkları belli zaten, Diyarbakır hepimizindir eğer onun hakkında bir düşünceye giriyorlarsa zararlı çıkarlar zaten. Eğer Türkiye'nin milletvekilleriyse bunlar yerleri TBMM'dir, şuanda yaptıkları il genel meclisi üyesi kategorisine giriyor, olayın aslı budur. Biz bu konuda CHP ile ne söylediysek şuanda BDP grubunu zaten kurmuş vaziyette onlar içinde söyleyeceğim şeyler farklı değil.
Fenerbahçe taraftarı olarak, kamuoyuna yansıyan iddialar hakkında neler düşünüyorsunuz?
Olay sadece Fenerbahçe ile ilgili değil, dal budak salmış bir durum var. Eğer bir yerde bir suistimal varsa, yanlış varsa bunun adil bir yaklaşımla çözülmesi lazım. Bu bizim çok sevdiğimiz, inandığımız ne olursa olsun orada da takınacağımız tavırdır. Bu konuda şuanda yargı belgelerle, bilgilerle çalışma yaptığını söylüyor, temenni ederim ki süratle bir neticeye varmak suretiyle bizim uluslararası bu noktada vizyonumuza zarar gelmesin ki tartışmalar dahi bize bir leke getiriyor bunun süratle temizlenmesi lazım. Bu artık uzun yıllara yönelik olarak bunların dedikodularının yapılmasına bile fırsat vermeyecektir. Türkiye bir çok alanda olduğu gibi, bir çok sorunlu alanları temizleyerek önümüzde ki sorun alanlarından arındırılarak, halkımızın yargısına inandığı, kurumlarına inandığı bir ülke haline gelmelidir, atılan adımlar buna yöneliktir bizde buna duygusal değil, olması neyse o şekilde bakmalıyız. Acil ve adil kararlar vermek suretiyle umuyoruz ki bir neticeye varılır ve takımlar artık kampta ne olduğu ne olacağı meydana çıkar diye düşünüyoruz.
Meclis Başkanvekilliği için CHP ve MHP'den kadın adaylar geçmişti, AK Parti'den de Nimet Çubukçu'nun adı geçmişti, Çubukçu AK Parti grupbaşkanvekili olabilir mi?
Bunun kararını ben vermiyorum, arkadaşlarımla beraber veriyoruz.
Başbakan Erdoğan, yeni hükümet listesini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunmak için Çankaya Köşkü'ne çıktı.
Cumhurbaşkanı Gül'ün yeni bakanlar kurulunu onaylamasının ardından Başbakan Erdoğan, yeni kabineyi şu konuşmayla açıkladı;
"Başbakan Yardımcılarımız, 4 arkadaşımdan oluşuyor, Bursa milletvekili Bülent Arınç, Ali Babacan, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ.
Adalet Bakanı - Hatay Milletvekili Sadullah Ergin
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı - Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin
Avrupa Birliği Bakanı - İstanbul Milletvekili Egemen Bağış
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı - Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı - Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik
Çevre ve Şehircilik Bakanı - Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar
Dışişleri Bakanı - Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu
Ekonomi Bakanı - Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı - Kayseri Milletvekili Taner Yıldız
Gençlik ve Spor Bakanı - Samsun Milletvekili Suat Kılıç
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı - Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker
Gümrük ve Ticaret Bakanı - Rize Milletvekili Hayati Yazıcı
İçişleri Bakanı - Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin
Kalkınma Bakanı - Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz
Kültür ve Turizm Bakanı - İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay
Maliye Bakanı - Batman Milletvekili Mehmet Şimşek
Milli Eğitim Bakanı - İStanbul Milletvekili Ömer Dinçer
Milli Savunma Bakanı - Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz
Orman ve Su İşleri Bakanı - Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu
Sağlık Bakanı - Erzurum Milletvekili Recep Akdağ
Ulaştırma Bakanı - İzmir Milletvekili Binali Yıldırım.
Böylede altı yeni arkadaşımız bu bakanlıklarda görev alırken 3 arkadaşımızın da görev yerinde değişiklik yapmış oluyoruz. Şimdi şöyle söyliyeyim Başbakan Yardımcılarından bir tanesi benim adıma terörle mücadele yüksek kuruluna başkanlık ediylordu. Yine aynı şekilde şuanda bütün detaylarını belirlemedim ama Beşir Atalay bey bu göreve aynen başkanlık edecek ve Milli Birlik Projemizle ilgili süreci yürütmek bunun yanında İçişleri Bakanlığı'na bağlı olan Güvenlik Müsteşarlığını da buraya bağlayacağız. Yani İçişleri Bakanlığı'nda böylece iki müsteşarlık olmayacak.
Siz değişiklik dediğimizde komple sanıyorsunuz sanırım, kalfalık döneminde başarılı olan arkadaşları değiştirmemiz gibi birşey söz konusu değil, ustalık döneminde 4 yıl bu ekiple gideceğiz diye birşey yok, gerek 2. dönemi bizimle yaşayan arkadaşlarım, gerek 1. dönemi yaşayan arkadaşlarım var. Bu 4 yılımız bizim performansı yüksek bir 4 yıl olacak, bizim özellikle 1. yılımız çok yoğun olacak, bu performansı ortaya koyan arkadaşlarımızla devam edeceğiz. Aksi takdirde gerektiğinde biz bu kabine de de değişiklik yapabiliriz. Başarılı neticeler almak zorundayız zira ustalık döneminin çok bereketli geçmesi gerekiyor.
Yeni dönem hükümet sözcüsü kim olacak? Bekir Bozdağ ve Bülent Arınç'la kararınızı nasıl verdiniz?
Bunları tekrar arkadaşlarımla konuşacağım, büyük ihtimalle Bülent beyin görevine ilave olabilir, Bekir beyin görev alanlarıda daha çok Faruk beydeki görev ve onun yanında bazı görevleri ilave etme durumu olabilir. Bu arkadaşlar gerçekten 4 Başbakan Yardımcım güvendiğim kişiler, onlarla beraber bu süreci devam ettireceğiz.
Bakan yardımcılarının atanması sürecinde bilgi verebilirmisiniz?
Yarın Bakanlar Kurulu'nu toplayacağım, toplantıda arkadaşlarımıza bununla ilgili çalışmaları hemen başlatmalarını izah edeceğiz ve alternatif arkadaşlarla gelmesini söyleyeceğiz. Parlamento ile münasebetleri onlar ağırlıklı olarak yürütecek yani milletvekillerimiz sorunları o bakanlığa iletmede muhattap bulabilmesi lazım onun için bakan yardımcılarının adeta sabit bir görevi var. İllerin sorunlarını kesinlikle onlar almalı ve illerden gelen sorunlarıda aldıkları zaman bunları yine yakın takipte sürdürmeli, STK'ların sorunlarını onlar takip etmeli.
Beni yerel gazetelerin yada marjinal grupların değerlendirmeleri ilgilendirmez, Allah nasip ederse Cumhurbaşkanı'nın davetine icabet olarak 2 gün KKTC'de olacağım.
25 Bakan arkadaşa görev veriyoruz bunlar bir yerde milletvekilliği yanında tayin görevdir, asıl olan milletvekilliğidir, kendilerinden şüphesiz bu konularda istifade edeceğiz. Bu zaman zaman danışmanlık olabilir, komisyonlar olabilir, bu tecrübeleri bizler için devam edecektir.
Cuma günü hükümet programını sunacaksınız, hükümet programının satırbaşları nelerdir?
Birincisi bizim hükümet programımızın birinci bölümünü ağırlıklı olarak yeni Anayasa, ileri demokrasi ve bunun yanında temel hak ve özgürlükler oluşturuyor. Arkasında ekonomi önemli bir yer bunun yanında güçlü toplum önemli bir yer alıyor ve özellikle de bugüne kadar olan sürecin bir kısa özetlemesi ve bundan sonra yapılacak olanlar ve sosyal politikalar yer alacak bu dönemde bunun üzerinde ciddi manada yoğunlaşacağız, bir diğeride dış politika önemli bir yer alacak ve bu konuda bugün son çalışmamızı hükümet programımız ile ilgili yapıyoruz, yani bizim programımız hazır, bugün son çalışmayı yapacağız ve çalışmamızı mütakiben de saat 15:00'te Cuma günü parlamentoda yapacağız.
Bizim arzumuz muhalefetin yemin ederek yerini almasıdır, Grup Başkanvekili arkadaşımın ayın 15'i ile ilgili böyle bir yanlış söylemi olmuş böyle birşey olmaz, anamuhalefet marjinal değildir. Anamuhalefet iktidarın alternatifidir demokrasilerde, anamuhalefet partisi marjinal düşünce kalıbı içinde hareket ederse bu zannediyorum ki kendisine yetki verenleri de üzecektir. Sadece kendilerine verilen bir görev vardır oda milletvekili olmuşlardır ama vekaleti tamamlayıcı o yemini yapmadıkları için ciddi bir sorumluluğun altındadır. Yasama çalışmalarına katılmadıktan sonra alınan vekaletin bir anlamı olur mu? Sana vekaleti verenlerin, oy verme gerekçesini yerine getireceksin, Anadolu'ya vekilleri dağıtın diyor gidip orada ne dağıtacaklar, içerde arkadaşımız vardı ondan etmedik diyemezsiniz, bu bir defa yargıya, hukuka saygısızlıktır. Gel burada aynen MHP'nin yaptığı gibi burada ki çalışmalara katıl, şuanda bunlar anamuhalefet görevini yerine getirmiyor. Eğer bu süreç içerisinde kendileri yeminlerini yapmak suretiyle, yasama görevlerine katılırlarsa biz bundan memnun oluruz fakat yasama görevlerini yerine getirmiyorlarsa parlamento içi hukukun gereği neyse bizde onu yerine getirmek zorundayız.
Dün resmi gazetede bir bakanlık daha açıklandı buna neden ihtiyaç duydunuz?
Suyu sadece içmede kullanmıyoruz, sadece kullanma unsuru olarak görev ifa etmiyor, suyu enerji olarakta, çevrecilik içinde kullanıyoruz, öyle ilçe belediyeleri varki ilçe belediyesi böyle birşey yapması mümkün mü değil, öyleyse biz iki planı bir defa merkeze alalım bu nedir ulusal bir plan yapalım, Türkiye'nin ulusal bir planı yok. Ustalık dönemi diyoruz, bir diğeri de 250 binlik planları bölgesel olarak yine biz yapalım. Mardin ve Malatya sayıyı yakaladığında Büyükşehir sayısı 29'a çıkacak, nazı mimar planlarını yapmak suretiyle şehirlerimizde ki bu kaçak yapılaşmaları kurtaralım ve gerçekten şehirlerimizi modern şehirler haline getirelim istiyoruz, bunun için önce plan ve proje sonrada kontrol mekanizmalarını çalıştıralım istiyoruz. Orman ve Suişleri'nde son zamanda barajlarda çalışmalarımız var ve suyu artık atıl kullanmayan bir ülke haline geliyoruz, 2014 itibariyle sınır aşan sorunlar var artık su akar Türk bakar demiyeceğiz, su akar Türk yapar diyeceğiz birde belediyelerimizle koordine halinde SAYKO denilen geri dönüşümü çok iyi değerlendirmemiz lazım. Artık park bahçe işinde suyu kullanmak büyük israftır. Suyu bol bir ülke değiliz aslında öyle ifade ediliyor, geri dönüşüm noktasında bu adımları atarsak iyi bir yol alırız.
Meclis'e katılmama konusu anamuhalafet partisinin üstünden tartışılmaya başlandı, BDP ile hareket eden vekillerde Meclis'e katılmıyor Diyarbakır'da toplanmaya başladılar bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Sayın Cumhurbaşkanımızla bu konuyla ilgili değerlendirmemiz noktasında ciddi bir farklılığımız söz konusu değil. BDP'nin desteklediği yada desteklemediği derseniz desteklemediği yok zaten onlar koordineli olarak girmişler zaten seçime. Kendilerine farklı bir yol belirlemişler, Diyarbakır'da toplantı yapıp değişik yerlere dağılma yapıyorlar yani demokrasi içinde birşey aramaları söz konusu değil. Sırtlarını nereye dayadıkları belli zaten, Diyarbakır hepimizindir eğer onun hakkında bir düşünceye giriyorlarsa zararlı çıkarlar zaten. Eğer Türkiye'nin milletvekilleriyse bunlar yerleri TBMM'dir, şuanda yaptıkları il genel meclisi üyesi kategorisine giriyor, olayın aslı budur. Biz bu konuda CHP ile ne söylediysek şuanda BDP grubunu zaten kurmuş vaziyette onlar içinde söyleyeceğim şeyler farklı değil.
Fenerbahçe taraftarı olarak, kamuoyuna yansıyan iddialar hakkında neler düşünüyorsunuz?
Olay sadece Fenerbahçe ile ilgili değil, dal budak salmış bir durum var. Eğer bir yerde bir suistimal varsa, yanlış varsa bunun adil bir yaklaşımla çözülmesi lazım. Bu bizim çok sevdiğimiz, inandığımız ne olursa olsun orada da takınacağımız tavırdır. Bu konuda şuanda yargı belgelerle, bilgilerle çalışma yaptığını söylüyor, temenni ederim ki süratle bir neticeye varmak suretiyle bizim uluslararası bu noktada vizyonumuza zarar gelmesin ki tartışmalar dahi bize bir leke getiriyor bunun süratle temizlenmesi lazım. Bu artık uzun yıllara yönelik olarak bunların dedikodularının yapılmasına bile fırsat vermeyecektir. Türkiye bir çok alanda olduğu gibi, bir çok sorunlu alanları temizleyerek önümüzde ki sorun alanlarından arındırılarak, halkımızın yargısına inandığı, kurumlarına inandığı bir ülke haline gelmelidir, atılan adımlar buna yöneliktir bizde buna duygusal değil, olması neyse o şekilde bakmalıyız. Acil ve adil kararlar vermek suretiyle umuyoruz ki bir neticeye varılır ve takımlar artık kampta ne olduğu ne olacağı meydana çıkar diye düşünüyoruz.
Meclis Başkanvekilliği için CHP ve MHP'den kadın adaylar geçmişti, AK Parti'den de Nimet Çubukçu'nun adı geçmişti, Çubukçu AK Parti grupbaşkanvekili olabilir mi?
Bunun kararını ben vermiyorum, arkadaşlarımla beraber veriyoruz.