Rehabilitasyon Merkezinde Usulsüzlük İddiası

 Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu‘na (SHÇEK) bağlı Gündoğdu Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi‘nde kamu kaynaklarının harcanmasıyla ilgili bazı usulsüzlüklerin tespit edildiğini belirterek, kurum müdürü Adem Ç. ile öğretmen Ahmet Y. ve memur Mustafa U‘nun açığa aldığını bildirdi.

Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Topaca, devletin büyük bir organizasyon olduğunu ve on binlerce çalışanının bulunduğunu  belirterek, bu tarz olayların zaman zaman yaşanabildiğine değindi.

Merkezde, bazı şüpheler üzerine müfettiş incelemesi talep ettiğini ifade eden Topaca, müfettişin yaptığı denetim sonucunda harcamalarda bazı eksiklikler, usulsüzlükler tespit ettiğini kaydetti.

Topaca, şöyle konuştu:

‘‘Bu denetimin asıl amacı insanları mağdur etmeye yönelik değil, orada sunulan kamu hizmetinin daha güzel bir şekilde sağlamaya yöneliktir. İnceleme yapılmasını valilik olarak biz talep etmiştik. O çerçevede müfettiş çalışmasını tamamladı. İncelemeler neticesinde sorunlarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunuldu ve arkasından ben Vali olarak kurum müdürü de dahil olmak üzere 3 kişiyi açığa aldım. Açığa alma, adli süreç sonuçlanıncaya kadardır. Hizmetlerin olumsuz etkilenmesini önlemek maksadıyla sorumlu 3 arkadaşımızı görevden uzaklaştırdım.‘‘ 

Topaca, müfettişin yaptığı çalışmalar sonucunda kamu kaynaklarının harcanması ile ilgili bazı usulsüzlüklerin tespit edildiğini, durumun zimmet veya usulsüzlük olup olmadığının yargı sürecinde netlik kazanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA