Mersin İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, rekabete hazırlanmayan bir kentin gelişmeye de hazır olamayacağını belirterek, Mersin Valiliği olarak toplam kalite hedefinin başında rekabetçilik, üstünlüğe dayalı sıralama geldiğini söyledi.

Mersin İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Mersin İl Koordinasyon Kurulu‘nun 2011 yılı 3. dönem değerlendirme toplantısı, Vali Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında yapıldı. İl Özel İdaresi Konferans Salonu‘nda yapılan toplantıya kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yatırımcı kuruluşların temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Güzeloğlu, kamu hizmetindeki mevcut tüm kurumların, bütçe dahil sunulan tüm imkanların temel hedefi ve buradaki tüm katılımcıların ortak isteğinin kenti daha yaşanılır, daha güzel bir konuma taşımak olduğunu belirtti.

Kentler arası rekabetin olmazsa olmaz bir kavram olduğunun altını çizen Güzeloğlu, “Girişimcilik becerisinden alınan patent ve tescilli marka sayısına, o kentteki ihraç edilen ürün toplamından sanata ayrılan koltuk sayısına kadar, buna benzer bir çok belirleyici etken rekabet endeksini ortaya koymaktadır. Her birimiz önce kendi kapasitemizi sonra kurumsal kapasitemizi ve toplamda kentimizin kapasitesini geliştirirken, rekabetçilik anlamında kentimizi yeniden tanımlamak ve yorumlamak zorundayız. Rekabete hazırlanmayan bir kent gelişmeye de hazır olamaz. Mersin Valiliği olarak toplam kalite hedefinin başında rekabetçilik, üstünlüğe dayalı sıralama gelmektedir” dedi.

Kamu hizmeti üretirken engeli vatandaşların da yaşam koşullarına uygun hizmetlerin ön plana çıkacağını kaydeden Güzeloğlu, "Bizler için trafik lambalarının renkleri bir anlam ifade ederken, görme engelli vatandaşlarımız için bunun anlamı yoktur. Yol yapmak artık yetmemekte, yol yaparken engelli bir vatandaşımızın o yolu kullanabilecek olup olmaması daha öne çıkmaktadır” diye konuştu.

Uzun yıllardır ertelenen Mersin-Silifke ve Mersin-Tarsus ulaşım yolunda istenilen düzeye artık ulaşılacağını ifade eden Güzeloğlu, yol çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi; "Özellikle Tarsus-Mersin arasındaki zaman kaybına neden olan bir çok neden tamamen ortadan kaldırılacak. Trafik akışı çok hızlı bir şekle getirilecek. Mersin-Tarsus arasındaki mevcut otoban ve D-400 bağlantı adedi 6‘ya çıkarılarak yollardaki yük paylaşılacak. Liman ve serbest bölgeye kent trafiğine girmeden kara yoluyla doğrudan ulaşan bağlantı ve yollar olacak. Devlet Demir Yolları‘ndaki sinyalizasyon sistemleri otomatik ve bilgisayara bağlı bir şekilde hareket ederek bu sayede istasyonlar arasındaki zaman kazancında ulaşım adına çok güzel yansımaları olacak."

"LİMANA KRUVAZİYER TURİZMİ DE KATILMALI"

Liman ve serbest bölgenin yükünün, bu kentin geleceğe taşınacak en büyük zenginliği olduğunu dile getiren Güzeloğlu, Mersin Limanı‘nın artacak ve artan kapasitesinin iş, aş, ticaret ve zenginlik olduğunu ve limanın hedefine bakarak bu günkü durumunu yeterli gelmeyeceğinin altını çizdi. Güzeloğlu, "Mersin Limanı, bilinen konteyner ve konvansiyonel dökme yükün ötesine muhakkak surette kruvaziyer turizmini de katmalı. Turizmi kruvaziyer dediğimiz lüks yolcu taşıyan gemilerle buluşturup, Tarsus‘tan Silifke‘ye kadar olan bir geniş havzada bu insanların turizm gelirlerini ulaştırmak zorundadır. Bunun için de liman büyütülecekse büyütülecek, iskele yapılacaksa yapılacak, turizm alt yapısında ulusal ve uluslararası firmalarla konuşulacaksa konuşulacak” dedi.

Hiçbir şeyin çözümsüz olmadığını vurgulayan Güzeloğlu, “Beyin ve beden buluşmasını, gayret ve buna bağlı ehemmiyetle buluşturursanız bu çözüm süreci de kendiliğinden oluşur” diye konuştu.

Toplantı, kurul yetkilileri ve yatırımcı kuruluş temsilcilerinin, projeleri ve devam eden çalışmaları hakkında bilgi verilmesiyle devam etti.

Kaynak: İHA