Başkan Gülbey‘den ‘Azerbaycan Bayrağı‘ Açıklaması

Iğdır Asılsız Ermeni İddiaları İle Mücadele Derneği (ASİM-DER) Başkanı Göksel Gülbey, son günlerde basında yer alan ‘Azerbaycan bayrağı‘ ile ilgili polemiğe açıklık getirdi.

Başkan Gülbey‘den ‘Azerbaycan Bayrağı‘ Açıklaması
Yerel ve ulusal medyada yer alan ‘ASİM-DER‘in Azerbaycan‘da yapılan Dünya Azerbaycanlılar 3. Kurultayı‘na davet edilmediği gerekçesiyle dernek binasından Azerbaycan bayrağını indirdi‘ şeklindeki iddialara açıklık getiren Göksel Gülbey, dernek binasının camına Türkiye ve Azerbaycan‘ın milli bayraklarını astıklarını, ancak belli zamanlarda temizlik amacıyla bayrakları içeri aldıklarını belirtti. Bu seferki almalarının da Dünya Azerbaycanlılar 3. Kurultayı‘na denk gelmesinden dolayı yanlış algılandığını ifade eden Gülbey, ‘‘Görüldüğü gibi derneğin içinde ve başkanlık odamızda onlarca Azerbaycan ve Türkiye bayrağı bulunmaktadır. Dünya Azerbaycanlılar 3. Kurultayı‘na davet edilmediğimiz için indirdiğimizi düşünerek gazeteci bir arkadaşın yerel gazetesinde bizim ağzımızdan olmayan yazısı üzerine; Azerbaycan‘dan çıkar gözeten bazı çevreler bunu gerekçe göstererek derneğimiz aleyhine asılsız açıklamalarda bulunmuşlar‘‘ dedi.

Asıl faaliyetlerinin 1915 yıllarında Ermenilerin yaptıkları katliamları gün yüzüne çıkarmak ve Ermenilerin asılsız iddiaları ile ilgili çalışmalar yapmak olduğunu belirten Gülbey, ‘‘Biz hiç bir zaman Azerbaycan‘ın kendimizden ayrı görmedik. Azerbaycan‘ın acısı bizim acımız, kederi bizim kederimizdir anlayışıyla hareket ettiğimiz bilinmektedir. Ermeniler tarafından katledilen ve yurtlarından edilen Azeri kardeşlerimizin her alanda sesi olmaya çalışarak acısına ortak olmuşuzdur. Kaldı ki bugüne kadar Azerbaycan için ciddi anlamda çalışma yürütmediği gözlenen bu çevrelerin yürüttükleri bu karalama politikaları da ayrı bir tartışma konusudur‘‘ dedi.

Gülbey, Dünya Azerbaycanlılar 3. Kurultayı ile ilgili olarak da; Azerbaycan Ankara Başkonsolosluğu‘na mektup gönderdiğini, söz konusu mektupta kurultaya davet edilen bazı kişiler ile ilgili sıkıntılarını dile getirdiğini ifade ettiğini belirtti.

Kaynak: İHA