Sakarya’Da Engellilere Evlerinde Ücretsiz Tıraş Hizmeti

Adapazarı Berberler Odası ve Adapazarı Sakatlar Derneğinin ortaklaşa yürüttüğü proje ile engelli vatandaşlar evlerinden çıkmadan tıraş olabiliyorlar.

Sakarya’da yürütülen çalışma ile engelli ve özürlü vatandaşlar evlerinden çıkmadan saç ve sakal tıraşlarını olabiliyor. Engelliler haftası kapsamında Adapazarı Berberler Odası ve Adapazarı Sakatlar Derneğinin birlikte yürüttüğü çalışma basına tanıtılırken, proje hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı.

Proje kapsamında Serdivan İlçesi Evren Mahallesinde oturan ve doğuştan yüzde 87 engelli olan 27 yaşında ki Hakan Duman’nı evinde tıraş eden berberler kendilerine başvuran tüm engellilere evde hizmet verebileceklerini kaydetti.

Evinde tıraş olmanın rahatlığını yaşayan Hakan Duman, “ Saç ve sakal kestirmek için yakınlarım tarafından berbere götürülmek çok zor oluyordu. Adapazarı Berberler Odasının da böyle bir yardımda bulunduklarını duyunca hemen müracaat ettim. Müracaatımı hemen kabul ettiler ve bu hizmeti aldığımdan dolayı çok memnunum” şeklinde konuştu.

Adapazarı Sakatlar Derneği Başkanı Saadettin Yılmaz, kendisi gibi engelli vatandaşlara böyle bir hizmet verilmesine her zaman destek vereceğini belirterek bu projeyi devam edecek olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA