Murdoch‘un Özel Dedektifi "Korkunç" Dinlemeyle Yargılanıyor

İngiltere‘de cinayete kurban giden bir genç kızın cep telefonuna, ölümünden sonra gelen mesajların gizlice ele geçirilip, silindiği iddia ediliyor.

İngiltere‘de cinayete kurban giden bir genç kızın cep telefonuna, ölümünden sonra gelen mesajların gizlice ele geçirilip, silindiği iddia ediliyor. News of The World (NoW) gazetesi adına çalışan özel dedektif Glenn Mulcaire’in öldürülen genç kızın mesajlarına gizlice ulaşıp sildiği belirtiliyor. Dedektif Mulcaire, daha önce gazete için yaptığı benzer bir çalışma için de ceza almıştı.

    İngiltere Başbakanı David Cameron, sözkonusu iddiaların doğru olması durumunda bunun “korkunç” bir olay olduğunu belirtti. Polisin, gazetenin o dönemdeki yöneticileri başta olmak üzere birçok kişiyi sorgulamaya devam ettiği bildiriliyor. Sorgulananlar arasında Cameron’un yakın arkadaşı Rebekah Brooks da yer alıyor.

    Medya patronu Rupert Murdoch’un sahibi olduğu News of the World gazetesinin yasa dışı telefon dinleme konusunda sicili bir hayli kabarık. Daha önce de NoW’da görev yapan bazı gazeteciler, özel dedektiflerin yardımıyla Kraliyet Ailesi mensuplarının sesli mesajlarının gizlice dinlediği tespit edilerek tutuklanmıştı.

    Özel dedektif Mulcaire’in ayrıca gazeteci Clive Goodman ile birlikte, aralarında model Elle Macpherson ve önemli siyasetçilerin de bulunduğu birçok kişinin telefonlarını dinlediği anlaşılmış ve hapis cezasına çaptırılmıştı.

    O dönemin genel yayın yönetmeni Andy Coulson da önce görevinden istifa etmiş, daha sonra da Başbakan David Cameron‘un sözcüsü görevine getirilmişti. Skandaldan sonra ise Coulson bu görevinden de istifa etmek zorunda kalmıştı.