İmam Hatip Mezunları Pilav Gününde Bir Araya Geldi

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde imam hatip lisesi mezunları pilav gününde bir araya geldi.

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde imam hatip lisesi mezunları pilav gününde bir araya geldi.

        İmam Hatip Lisesi Mezunları Mensupları ve Gönüllüleri Derneği(GÖNÜL-DER) tarafından düzenlenen pilav gününde uzun yıllar birbirlerini göremeyen mezunlar hasret giderdi. GÖNÜL-DER Başkanı M. Lütfi Yılmaz, imam hatiplerin ülkenin birlik ve beraberliği için hareket eden ve topluma manevi doktorlar yetiştiren eğitim kurumları olduğunu kaydetti. 1976 yılında hizmete açılan ve 27 yıldan beri mezun veren Dörtyol İmam Hatip Lisesi’nin ulu bir çınara dönüştüğünü kaydeden Yılmaz, “Ulu çınarın bu hale gelmesi için katkı sağlayanlara, okul müdürlerine, emektar öğretmenlerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

        AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, kendisinin de imam hatip kökenli olduğunu ve bu okullara gerekli desteğin verilmesi gerektiğini ifade etti. Türkoğlu, mevcut okulun ihtiyaca cevap vermediğini ve bu konuda elinden geleni yaparak bir an önce yeni bir bina kazandırmak için mücadele edeceğini aktardı.

        İlçe Müftüsü Ali Yazıcı ise bu okulların hayırseverlerin destekleri ile kurulduğunu ve bu günlere geldiğini belirtti.

        Dörtyol İmam Hatip Lisesi‘nin ilk mezunlarına sınıf yoklaması da yapıldı. Emektar öğretmenlerden Yunus Erdem, Mehmet Tümkaya, M. Lütfi Yılmaz, Ahmet Aydın, Ali Kaygısız ve Halil Çetinkaya sınıfta yeniden yoklama alıp kısa bir ders yaptı. Pilav gününe AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Arıcan, Altınçağ Belediye Başkanı Yaşar Düz, Belen Müftüsü Hüseyin Hazırlar, DÖGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Soylu ve çok sayıda davetli katıldı.