Taşeron Firma İşçilerinin Grevi 11. Gününde

Zonguldak‘ın Kozlu beldesinde bir taşeron firma çalışanı 200 maden işçisinin maaşlarını düzenli ve zamanında alamadıkları gerekçesiyle başlattıkları iş bırakma eylemi 11. gününde de devam etti.

Zonguldak‘ın Kozlu beldesinde TTK‘ya ait maden ocaklarına galeri sürülmesi işini yürüten bir taşeron firmanın işçileri, maaş ve haklarını alamadıkları gerekçesiyle başlattıkları iş bırakma eylemini sürdürüyor. Şantiye önünde toplanan maden işçileri, iş bırakma eyleminin 11. gününde olduklarını ve sorunları çözülene kadar eylemlerini devam ettireceklerini ifade ettiler. İşçiler, firma görevlisinin kendilerini şantiye önünden çıkarmasıyla güneş altında kaldıklarını da söylediler. Zonguldaklı yazarlar ve

siyasi partilerden TKP, ÖDP ve EMEP temsilcileri de eylem yapan maden işçilerini ziyaret ederek, destek verdi.

Maden işçisi Ersan Satıcı, sinir hastası olduğunu, yapılanlar nedeniyle 8 gündür hastaneye gittiğini söyleyerek, "Bu tabelada yazıyor ki, Star İnşaat ve Ticaret A.Ş. Şantiyesi, biz şu anda bu şirket adına çalışıyoruz. Ama yeraltında çalışıyoruz. Şimdi benim sigortam asgari ücret üzerine tabi tutuluyor. Yarın bir gün ben ocakta öldüm. Bunlar nasıl bir açıklama yapacaklar. Bu adam inşaattan düştü öldü mü gösterecekler beni. Ben inşaatta mı çalışıyorum. Ne diyeceksiniz siz, herkes karar versin buna" dedi.

Maden işçisi Ayhan Gökgöz ise, "Biz artık işçi olmak istiyoruz. Kendiniz görüyorsunuz bizi köleleştirmeye çalışıyorlar. Yok güneşin altına çıkın, şantiyede durmayın. Orada ağacın altında gölgede dursak ne çıkar, ne olur. Ama mücadelemize devam edeceğiz. Çıkıp karşımıza konuşmuyorlar" diye konuştu.

Kaynak: İHA