Siirt‘in 14 Kırsal Kalkınma Projesi Kabul Edildi

Siirt’te tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için başlatılan çalışmalar sonuç vermeye devam ediyor. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programına sunulan 14 adet projenin kabul edildiği bildirildi.

Siirt’te tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için başlatılan çalışmalar sonuç vermeye devam ediyor. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programına sunulan 14 adet projenin kabul edildiği bildirildi.



Siirt Valisi Musa Çolak, son yıllarda yaptıkları çalışmalarla Siirt’in tarım potansiyelini harekete geçirdiklerini söyledi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı‘nın, Siirt için büyük bir fırsat olduğunu yineleyen Vali Çolak, "Siirt’in tarım potansiyelinden en üst düzeyde yararlanmak için çok yönlü çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bunlardan bir tanesi olan Kırsal Kalkınma Programı‘ndan daha fazla yararlanmak amacıyla daha büyük projeler geliştiriyoruz. Bu yıl Mayıs ayında çağrısı yapılan Kırsal Kalkınma Programı‘na sunduğumuz 14 adet projemiz, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı‘nca desteklenmeye değer bulundu. Kabul edilen 14 adet projenin toplam tutarı 7.299.696,00 TL’dir. Bu projelere Tarım ve Köyişleri Bakanlığımız 4.129.442,00 TL hibe desteği verecektir. Kabul edilen bu projeler, Siirt’te tarıma dayalı sanayinin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır." dedi.

Kurulan sanayi tesisleri ile Siirt’te tarımsal ürünlerin işlenmeye başlandığını kaydeden Vali Musa Çolak, "Siirt’te üretilen ürünler, eskiden il dışında yüksek maliyetlerle işlenirken, şimdilerde kurulan tesisler sayesinde kendi ürünümüzü işlemeye başladık. Hem maliyetler azaldı, hem de çiftçimiz daha fazla kazanmaya başladı. İlimizin en önemli tarımsal ürünleri olan Siirt fıstığı, Zivzik narı ve Pervari balı, artık ilimizde kurulan tesislerde işlenmeye başlanmıştır. İlimizde tarıma dayalı sanayi hızla gelişirken, köylerimizde dahi yeni kurulan fabrikaların görmenin mutluluğu içindeyiz." diye konuştu.

Kırsalda yaşayan vatandaşların refahını ve yaşam standartlarını artırmadan bir ilin kalkınamayacağını vurgulayan Vali Çolak, bu yüzden kırsal kalkınmaya çok büyük önem verdiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, üretim açısından büyük önem taşımaktadır. Üretim, bir toplumun kalkınmasının temel dinamiğidir. Zira üretmeden kalkınan bir toplum dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Vali olarak Siirt’te özellikle kırsal kalkınmaya çok büyük önem veriyorum. Bölgemizde işsizliğin, yoksulluğun, fakirliğin ortadan kaldırılmasına yönelik köylerden kentlere göçü durduracak, çiftçinin, köylünün yaşam standardını yükseltecek, gelir ve refah düzeyini artıracak istihdam sağlayacak projeleri hayata geçirmek istiyoruz. İlimizde tarım ve hayvancılığının hızla gelişmesi, iyileşmesi ve istenilen seviyeye gelmesi için de, başta Tarım ve Köyişleri Bakanlığımızın destekleri olmak üzere, diğer bütün programlardan yararlanamaya gayret ediyoruz. Bu vesileyle ilimizdeki yatırımcı firmalara bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Gelin Tarım ve Köyişleri Bakanlığımızın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının yüzde 50 hibe desteğinden yararlanın. Proje hazırlayacak yatırımcılarımıza her türlü teknik desteği vermeye de hazırız."