Şehit Oğlunu Son Yolculuğuna Asker Selamıyla Uğurlandı

Bingöl‘ün Genç ilçesinde şehit düşen Jandarma Komando Er Deniz Bacanak‘ı (23), annesi Aynur Bacanak asker selamıyla son yolculuğuna uğurladı.

Şehit Jandarma Komando Er Bacanak için Kocatepe Camii‘nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, şehit er Bacanak‘ın annesi Aynur, babası Erhan, kardeşleri Güney, Umut, Şeymanur Bacanak ve yakınları başta olmak üzere, TBMM Başkanlığı‘na yeni seçilen Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Osman Güneş, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan

Aksay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özdel, Genelkurmay 2.Başkanı Orgeneral Aslan Güner, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Adana Milletvekili Necati Çetinkaya, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile Ankara Garnizonu‘nda görevli çok sayıda subay, astsubay ile emniyet mensupları katıldı.

Protokol üyeleri, camiye gelişlerinde, şehit ailesine ayrılan kısma giderek, acılı aileye başsağlığı dileklerini sundu. Bir bayan astsubayda, şehit annesi Aynur Bacanak‘ın yanında oturarak teselli etmeye çalıştı.

Şehit Jandarma Komando Er Bacanak için öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Şehidin naaşı daha sonra silah arkadaşlarının omzunda, top arabasına kadar taşındı. Şehit annesi Aynur Bacanak, defnedilmek üzere top arabasında taşınan oğlunu asker selamı vererek son yolculuğuna uğurladı. Şehit Er Bacanak, Cebeci Askeri Şehitliği‘nde toprağa verildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise törene çelenk gönderdi.

Kaynak: İHA