Samsun İl Özel İdaresi‘ne Araç Takviyesi

Samsun İl Özel İdaresi‘nce alınan 3 ekskavatör, 2 yükleyici ve 17 adet damperli kamyon, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy‘un katıldığı törenle hizmete sunuldu.

Samsun İl Özel İdaresi‘ne Araç Takviyesi
Alınan araçların hizmete sunulması için İl Özel İdaresi önünde tören yapıldı. Törene Vali Aksoy‘un yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, meclis üyeleri, bazı kurum müdürleri ve çalışanlar katıldı. Törende ilk konuşmayı İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt yaptı. Karakurt, "Bu araçlar borçlanarak alındı. Borçlanmalar meclis kararına dayanan bir uygulamadır. İl Özel İdaremizden gelen teklifin meclisimizin uyguladığı prosedür sonucu komisyonların verdiği rapor üzerine alınan karar ile uygulamaya sokulmaktadır. Bu sebeple meclis üyelerimizin hür iradesi ile ilçelerimizin tamamına birer tane düşmesi arzusuyla alınan bir karardır. Her ilçede bu araçlardan birer tane olacaktır. Bunda amaç daha ekonomik, daha verimli bir çalışma elde etmektir" dedi.

Araçların alımlarıyla ilgili birçok söylentinin olduğunu vurgulayan Karakurt, "Bunlar meclisimizin aldığı karar sonrası İl Özel İdaremizce Devlet Malzeme Ofisi‘nden temin edilmiştir. Piyasa ile hiçbir şekilde alışveriş olmamıştır" diye konuştu.

Törende konuşma yapan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise araçların, kırsal alanlarda vatandaşların hizmetine sunulmak amacıyla alındığını söyledi. Yeni iş makinelerinin İller Bankası‘ndan alınan kredi ile alındığını dile getiren Vali Aksoy, "Yeni iş makineleri bize verim sağlayacak. Ekonomik ve sürat bakımında bize sağlayacağı hizmetler ile Samsun‘da kırsal alanlarda hizmetlerde bize çok önemli avantajları olacak. Samsun‘da KÖYDES kapsamı içersinde çok ciddi hizmetler gerçekleştiriliyor. Asfalt çalışmalarından içme sularına, köprülerden tarımsal sulamalara kadar birçok önemli hizmet yapılıyor. 2011 yılında Samsun‘da içme suyu alanında önemli çalışmalar yapmaya karar verdik. Kırsal kesimlerimizin sağlıklı olması, insanımızın bu sağlıklı suya kavuşması için KÖYDES ödeneğimizin bir kısmını bu yıl içme suyuna ayırdık. Hedefimiz Samsun‘un kırsalının bütün sorunların çözülmesidir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy ile beraberindekiler araç kurdelelerini kestikten sonra anahtarları şoförlere verdi.

Kaynak: İHA