Sakarya İl Özel İdaresi Köylere Bin Kilometre Asfalt Atacak

Sakarya İl Özel İdaresi Genel sekreteri Recep Soytürk Köylere Yönelik Hizmetlerde bu yıl çok önemli çalışmalar yaptıklarını kaydederek, “Yaptığımız bu çalışmalarla da köylülerimizden çok olumlu tepkiler alıyoruz” dedi.

Sakarya İl Özel İdaresi Köylere Bin Kilometre Asfalt Atacak
Köylere Yönelik Hizmetler Daire Başkanlığı olarak Ocak ayında tek tek ilçeleri gezdiklerini ve sorunları yerinde tespit ederek yapılması gereken çalışmaları kitaplaştırdıklarını belirten Sakarya İl Özel İdaresi Genel sekreteri Recep Soytürk, birçok ilçede çalışmaların tamamlandığını çoğunun da tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Sene başından beri köylere yönelik olarak 7,5 kilometre sıcak asfalt attıklarını anlatan Soytürk, “1. kat asfalt olarak Pamukova’daki çalışmaları tamamladık. Geyve’de çalışmalar tamamlanmak üzere. Yama çalışmaları 406 kilometre’ye ulaştı. Planımızda 750 kilometre olarak gözüken yama çalışması bu sene bin kilometreyi geçecek. Taraklı ilçemizde geçen sene sıkıntı yaşamıştık ancak bu sene bu sıkıntıları yaşamayacağız. Greyderlerle birçok tarla yolu açma çalışması yapıyoruz. 2. kat asfalt çalışmalarında 34 Km’ye ulaştık. Parke taşı döşemesi konusunda alımda bir sıkıntımız yok. Şimdiye kadar 34 bin parke taşı aldık ancak bunların döşenmesi konusunda sıkıntı çekiyoruz. 34 bin parke taşının 20 bini döşendi. İl Özel İdaremiz 20 sene sonra kanal açma çalışmalarına başladı. bu konuda çok olumlu tepkiler aldık ve önümüzdeki sene kanal açma kalemini bütçeye dahil etmemiz lazım” diye konuştu

İçmesuyu çalışmaları hakkında da bilgi veren Soytürk, “Hendek Kocatöngel köyündeki çalışma bitti. Çamdağı içmesuyu göleti için tüm ön çalışmalar tamamlandı. Kocaali Mollahasan yakında başlayacak. Taraklı’da 7 tane köye su verecek olan İçmesuyu göleti yapılacak. Geyve bitmek üzere. Söğütlü bitti. Aslanlar Göleti tamamlanmak üzere. Çalışmalarımızda çok ciddi bir aksaklık görülmüyor. Yaptığımız bu çalışmalarla da köylülerimizden çok olumlu tepkiler alıyoruz. İl Özel İdaresi olarak planladığımız çalışmaları bir bir tamamlıyor ve halkımızın hizmetine sunuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA