Kurslara Öğrencilerin İlgisi Yoğun Oldu

Kayseri Büyükşehir Belediye Konservatuarı tarafından 10-15 yaş grubu çocuklara yönelik olarak gerçekleştirilen yaz kurslarında eğitimler başladı.

Kurslara Öğrencilerin İlgisi Yoğun Oldu
Öğrencilerin yaz tatillerini daha verimli geçirmeleri amacıyla düzenlenen kurslara ilgi, bu yıl da yoğun oldu. Bağlama, gitar, ney, piyano, keman, ud, halkoyunları ve tiyatro branşlarında eğitim veren yaz kurslarına bu yıl, bin 585 öğrenci kayıt yaptırdı.

2 ay boyunca devam edecek kurslarda konusunda uzman 22 eğitmenden dersler alacak olan öğrenciler, kurs bitiminde ise öğrendiklerini bir kapanış konseri ile sergileyecekler.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, şehrin sosyal ve kültürel hayatını canlandırma adına çeşitli faaliyetler yürüttüklerini kaydederek şöyle konuştu: "Büyükşehir Belediyesi olarak bir taraftan şehrin hafızasını oluşturan, şehir kimliğinin oluşmasına büyük katkı sağlayan çeşitli kitapları kamuoyuyla buluşturuyoruz. Bir taraftan ise şehrimizde yaşayan her yaştan, her farklı kültür yapısından insanları güzel sanatların çeşitli dalları ile buluşturuyoruz. Bu amaçla konservatuarımızda 12 ay boyunca çeşitli kurslar dahilinde eğitimler veriyoruz. Kış aylarında 15 yaş üstü insanlar konservatuarımızdan yararlanırken yaz aylarında ise 10-15 yaş gurubundaki kursiyerlere eğitim veriyoruz."

Konservatuarda verilen kursların ücretsiz olduğuna vurgu yapan Durukan, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki‘nin Kayserili hemşerilerine bir hediyesi olarak konservatuarımızdan faydalanan öğrenciler hiçbir şekilde ücret ödemiyorlar" dedi.

Konservatuarın yaz kurslarında eğitim alan öğrenciler ise, bu kurslar sayesinde ilgi duydukları branşlarda ücretsiz olarak eğitim alma fırsatı bulduklarını belirterek, "Yaz mevsimini daha verimli ve eğlenceli bir şekilde geçirme imkanı bulduk. Bu hizmeti bize sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki‘ye çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Öğrencilerin velileri de Başkan Özhaseki‘ye ve kurslarda emeği geçen eğitmenlere teşekkür ederek, "Çocuklarımızı gözümüz arkada kalmadan bu kurslara gönderiyoruz. Kursların ücretsiz olması da bizim için ayrı bir avantaj oldu" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA