Kültür Merkezine Erdem Bayazıt İsmi Verildi

Kepez Belediyesi‘nin Sakarya Bulvarı üzerinde inşa ettiği kültür merkezine, meclis kararı ile Şair Erdem Bayazıt ismi verildi.

Kültür Merkezine Erdem Bayazıt İsmi Verildi
Kepez Belediyesi‘nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısında 14 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, başkanlığında gerçekleştirilen mecliste, yapımı büyük oranda tamamlanan kültür merkezine isim verilmesi görüşüldü. İsim Tespit Komisyonu, Kepez‘in ilk kültür merkezine de ‘Sana, Bana, Vatanıma ve Ülkemin İnsanlarına Dair‘ şiiri ile tanınan şair ve eski milletvekili Erdem Bayazıt‘ın isminin verilmesini önerdi. CHP grubunun ret oyu verdiği bu öneri, AK Parti ve MHP‘nin evet oyları ile kabul edildi. Alınan bu karar ile ölümünün 3. yıldönümünde Erdem Bayazıt‘ın ismi kültür merkezine verilmiş oldu.

Başkan Hakan Tütüncü de, Erdem Bayazıt‘ın, 1940‘lardan itibaren Türk irfanına, milli kültüre, milli tarihe çok önemli katkılar yaptığını söyledi. Şairin, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT)‘nda üst düzey görevlerde bulunduğunu hatırlatan Başkan Tütüncü, “Bayazıt, birçok insan yetiştirmiş, sevgiye, kardeşliğe, dostluğa, aşka, sevdaya vurgu yapmış müstesna bir şahsiyettir. Kepez‘deki kültür merkezimize, bu güzel ismin verilmesi de beni belediye başkanı olarak duygulandırdı, mutlu etti” diye konuştu.

Temmuz Meclisi‘nde Kültür Mahallesi‘nde belediye ait 8 bin 408 metrekare arazinin, okul alanı olarak Milli Eğitim Müdürlüğü‘ne tahsis edilmesi gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Alınan karar ile Anadolu İmam Hatip Lisesi ve öğrenci yurdu yapılacak olan arazinin tahsisi konusunda belediye başkanına ve encümene yetki verildi. Başkan Tütüncü de, bu yıl içerisinde temeli atılacak olan okulun yapılacağı arazi üzerindeki gecekondu sahiplerine tapularının verildiğini bu nedenle herhangi bir mağduriyetin söz konusu olmadığını ifade etti. Başkan Tütüncü, Milli Eğitim Müdürlüğü‘ne, yer teslimi yapabilmek için bütün idari ve hukuki işlemleri tamamladık. Bu tahsisin, eğitime iyi bir katkı ve yatırım olacağını düşünüyorum” dedi.

Diğer gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Temmuz meclisi sona erdi.

Kaynak: İHA