‘Fatih Projesi‘ni İlk Uyguyan Bölge ‘Aladağ‘ Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı‘nca (MEB) eğitim alanında ‘fırsat eşitliği‘nin sağlanması ve okullardaki teknolojinin iyileştirilmesi amacıyla hayata geçirilen, Ulaştırma Bakanlığı‘nca da desteklenen; ‘Fatih Projesi‘ni, Türkiye genelinde ilk olarak tamamlayarak uygulamaya geçiren ilk bölge Adana‘nın Aladağ ilçesi oldu.

‘Fatih Projesi‘ni İlk Uyguyan Bölge ‘Aladağ‘ Oldu
Bilişim teknolojileri araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde daha fazla duyu organına hitap edecek şekilde derslerde etkin kullanımı noktasında; okulöncesi, ilköğretim ile ortaöğretim düzeyindeki tüm okulların dersliğine dizüstü bilgisayar, projeksiyon cihazı ve internet altyapısı sağlanmasını kapsayan; ‘Fatih Projesi‘nin 2013 yılı sonuna kadar tamamlanmasının planlandığı kaydedildi. Bu kapsamda Adana‘nın Aladağ ilçesinde yaklaşık 2 ay önce başlatılan çalışmalara bağlı olarak; bölgedeki okulların fiziki yapılarının iyileştirilmesi ve ilçe merkezindeki okullarda yer alan toplam 43 dersliğin, ‘akıllı sınıf sistemi‘ne geçirilmesine yönelik çalışmaların da tüm hızıyla devam ettiği belirtildi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Aladağ Kaymakamı Kürşat Güleryüz, ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşları, gönüllü vatandaş ve hayırseverlerce ortaklaşa gerçekleştirilen çalışmalarınsa artık meyvesini vermeye başladığını anlattı. Güleryüz, hiçbir kamu ödeneği kullanılmadan hazırlanan bu projenin ana hedeflerinse; Aladağ‘daki tüm eğitim kurumlarının ‘kolej standartları‘nın üzerine çıkartılması olduğunu dile getirdi.

‘Fatih Projesi‘ çerçevesinde oluşturulması planlanan; ‘bilgi teknolojileri sınıfları‘nın 2011 yılının ilk yarısı itibariyle tamamladıklarını dile getiren Güleryüz, bu noktada da ilçe merkezindeki okullara ait 43 dersliğin internet erişimi olan, dokunmatik akıllı tahta, 20 bin saat Led ömrü olan ve gün ışığında perdesiz ortamda kullanılabilen ileri teknolojiye sahip projeksiyonlar, ses ve video sistemleri ve dizüstü bilgisayarlarla donatıldığını açıkladı.

Aladağ‘daki proje uygulamalarının ilk etabında; 1970‘li yıllarda yapılan ancak uzun yıllardan bu yana kapsamlı bir tadilat görmeyen ve hala kömür sobalarıyla ısınma gereksinimi karşılanan Atatürk İlköğretim Okulunun tam kapsamlı bir tadilattan geçirildiğini dile getiren Güleryüz, okula kalorifer sistemi yapıldığı, fayansından kapılarına, korkuluklarından karolarına kadar da her şeyinin yenilendiği anlattı. Kürşat Güleryüz, köylerde eğitim-öğretime devam eden diğer okullarında aynı standarda çıkartılmayı amaçladıklarını, bu konuda başlatılan çalışmaların da büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü dile getirdi.

İlçede yaptırılan ve masrafları hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanan; akıllı sınıfların her birinin maliyetinin 7 bin TL olduğunu kaydeden Güleryüz, bugüne kadar da toplam 43 sınıfta 301 bin TL‘lik bir harcamanın yanında okulların fiziki yapılarının iyileştirilmesi, bakım ve onarımı için de 200 bin TL harcandığını, buna göre de genel toplamda ise 501 bin TL tutarında mal, hizmet ve malzemenin Kaymakamlık tarafından yapılan protokolle ilçedeki okullara teslim edildiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA