Bursa İş Dünyası Enflasyon Rakamlarından Memnun

Bursalı sanayici ve işadamları, beklentilerin altında çıkan Haziran ayı enflasyon rakamlarının sürpriz olmadığını bildirdi. Türkiye’nin ekonomide istikrarı yakaladığını dile getiren SİAD başkanları, hükümetin ve sanayicinin bu istikrarın korunması adına birlikte çalışılması gerektiğine işaret etti.

Bursalı sanayici ve işadamları, beklentilerin altında çıkan Haziran ayı enflasyon rakamlarının sürpriz olmadığını bildirdi. Türkiye’nin ekonomide istikrarı yakaladığını dile getiren SİAD başkanları, hükümetin ve sanayicinin bu istikrarın korunması adına birlikte çalışılması gerektiğine işaret etti.

    Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni, verilerin genel olarak ekonominin normal seyrinde olduğunu gösterdiğini söyledi.

    Haziran ayı enflasyon rakamlarının ekonominin normal seyirde oluşunun ilk göstergesi olarak yorumlayan Çepni, "Açıklanan ihracat rakamları, istihdam rakamları, kapasite kullanım oranları gibi ekonominin diğer kalemleri de aynı şeyi söylüyor. Türk ekonomisi iyi yolda gidiyor. Bize göre gidişat şimdilik çok iyi. Umarız ilerleyen aylarda farklı sonuçlarla karşılaşmayız. Yılın ilk altı ayında gördüğümüz sonuçlar bizleri memnun etti." dedi.

    Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Özaslan, enflasyon rakamlarının durduğunu ancak her şeye zam gelmeye devam ettiğini kaydetti.

    Düşük rakamların çarşıya pazara yansımadığına işaret eden Özaslan, “Göstergelerde düşmesini olumlu ve sevindirici olarak görüyoruz. Ancak reel alımlarda da bunu görebilirsek çok memnun olacağız. Ne alırsanız alın geçen yıla göre yüksek rakamlar ile karşılaşıyorsunuz. Bu çelişkinin ortadan kaldırılması gerekiyor." diye konuştu.

    "DEVAMLILIK İÇİN İSTİKRAR SAĞLANMALI"

    Bursa Genç İşadamları Derneği (BURSAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, Türkiye ekonomisinin son yıllarda belli bir yükseliş trendine girdiğini belirtti.

    Haziran ayı enflasyon rakamlarının düşük çıkmasını beklenen bir gelişme olarak yorumlayan Çevikel şöyle konuştu: "Bizler için sürpriz olmadı. Önceki hafta açıklanan büyüme rakamlarında rekorun görülmesinin ardından yerinde sayan bir enflasyon oranının açıklanması doğal. Ekonomik verilerin gösterdiği yükseliş trendinin sanayicinin işlerine de tam olarak yansıtılması gerektiğini düşünüyorum. Güven veren, uzun vadeli yatırımların adresi olan Türkiye’de yerli sanayicinin de aynı güven ve huzur ile üretim yapmaya devam etmesi için yakalanan istikrar ortamının bozulmaması gerekmektedir. Bununla beraber cari açığın kapanması, global pazarda rekabet edebilmemiz ve yeni pazarlara açılabilmemiz amacıyla hükümet ve sanayicinin beraber çalışması gerektiğini düşünüyorum."

    Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yedikardeş, seçim döneminde bile düşük çıkan enflasyon rakamlarının artık Türkiye’deki ekonomik temellerin sağlamlaştığını gösterdiğinin altını çizdi.

    Türkiye’nin seçim döneminde bile enflasyonla mücadele ettiğini söyleyen Yedikardeş, “Bu durum enflasyonun bir daha dirilemeyeceğini gösteriyor. Ekonominin sağlam temelde olması, sanayicinin yatırım mantığındaki birkaç temel unsurdan birinin sağlamlaştığını gösteriyor. Şu anda yatırımcılar hammaddenin enflasyondan zarar görmeyeceğini düşünerek yatırım yapma mantığında hareket edeceklerdir." şeklinde konuştu.

    Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Cemal Balabanoğlu da enflasyon oranlarının beklentilerin altında çıkmasının ekonomideki istikrarın göstergesi olduğunu vurguladı.