Tarihi Çarşı Ve Hanlar Bölgesi, Akşam 22.00’A Kadar Açık

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, turizm sezonu boyunca akşam 22.00’a kadar açık kalacak. Tarihi çarşı ise ramazan ayında gece 24.00’a kadar müşterilerine hizmet verecek.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, turizm sezonu boyunca akşam 22.00’a kadar açık kalacak. Tarihi çarşı ise ramazan ayında gece 24.00’a kadar müşterilerine hizmet verecek.

Karar, Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği (BTÇH) bürosunda düzenlenen basın toplantısı ile duyuruldu. Toplantıya BTÇH Başkanı Şeref Akgün, Başkan Vekili Mehdi Kamruz, Kapalı Çarşı Dernek Başkanı Hasan Gülgen ve diğer dernek başkanları katıldı.

Bursa turizminin 2023 hedefleri bağlamında önemine işaret eden BTÇH Başkanı Şeref Akgün, bu hedefleri yakalamak adına şehir dinamiklerinin yoğun faaliyetlerine ellerinden gelen katkıyı sunduklarını aktardı.

Başta Vali Şahabettin Harput olmak üzere Büyükşehir ve ilçe belediyelerine dair bütün kamu kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin Bursa turizmini canlandırmak adına seferber olduklarını anlatan Şeref Akgün, “Vali Harput‘un dağ ve termal turizmine yönelik çalışmaları ile Arap turizmine yönelik faaliyetlerini yakından takdirle takip ediyoruz. Arap turizminin Bursa’ya yoğun ilgisi bu değerli çalışmalar sayesinde mümkün olmuştur. Bursa‘nın Arap turizminin başkenti yapılmasının ardında Valimizin yoğun çabaları vardır, kendilerine medyunuz.” dedi.

Akgün, “Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği‘ni oluşturan bütün çarşı, han ve pazar yeri başkan ile önde gelenleri olarak bu yoğun sürecin içinde olduk, her zaman çalışmalara destek verdik; hiçbir zaman seyirci durumunda kalmadık. Sürecin içinde yerimizi alarak karınca kararınca katkıda bulunduk. Çarşı esnafı hiç bir zaman tarihi görevlerinden kaçmamıştır. Atılan her müspet adımı takdir ile karşılamış, maddi ve manevi katkı koymuştur.” ifadelerini kullandı. Bu sürece katkıda bulunmak adına Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi‘nde turizm sezonunda daha uzun süre açık kalma kararı aldıklarını anlatan Akgün, “Bursamızın turizm hedefine ulaşmada BTÇH Bölgemizin merkezi konumda olduğunun bilincinde olarak turizm sezonu boyunca akşamları çarşılarımızın açık olması kararımızı şehir yöneticilerimizden de aldığımız destek ile yürürlüğe koymuş bulunmaktayız.” dedi.

Akgün, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesinin bundan böyle mart ayından ekim ayı sonuna kadar sabah 08.00 ile akşam 22.00’a kadar açık kalacağını belirterek, “Ramazan ayında ise sabah 09.30, akşam ise 24.00’a kadar çarşılarımız açık kalacak.” açıklamasında bulundu.