Mustafapaşa Beldesine Aile Sağlık Merkezi

Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesinde Aile Sağlık Merkezi hizmete açıldı.

Mustafapaşa Beldesine Aile Sağlık Merkezi
Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesinde Aile Sağlık Merkezi hizmete açıldı.

Açılış törenine, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Serkan İnceçayır, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Yıldırım, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak ve çok sayıda davetli katıldı.

Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak, bölgenin en modern sağlık ocağını beldelerine kazandırmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Sağlık Merkezi’nde komşu köylere de aile hekimlerinin hizmet vereceğini belirten Ak, "Gerçekleştirdiğimiz sağlık ocağından özelikle başta yaşlı, özürlü ve yürümekte zorlanan yaşlılar olmak üzere herkesin kolaylıkla yararlanabilmesi için bütün tedbirler alındı. Sağlık Merkezi’mizden halkımızın yanı sıra bölgemizde tatil amaçlı gelen yerli ve yabancılarında yararlanacaklar." dedi.

Vali Abdurrahman Savaş ise, Mustafapaşa Aile Sağlık Merkezi‘nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, sağlık hizmetlerinin toplumun bütün kesimlerinin desteği alındığında daha iyi sonuçlar elde edilen bir hizmet alanı olduğunu belirtti.

Nevşehir‘in ülke genelinde uygulamaya konan aile sağlık hizmetleri açısından en iyi iller arasında yer aldığını ve böyle bir ilin valisi olmaktan da mutluluk duyduğunu dile getiren Savaş, ‘‘İlimizin önemli turizm merkezlerinden biri olan Mustafapaşa‘ya böyle bir merkezin yapılması önemliydi. Emeği geçen herkesi tebrik ederim. Kaliteli hizmet ancak böyle kaliteli mekânlarda verilebilir.‘‘ dedi.