Konya’Da Kadınlara İnsan Hakları Eğitimi Veriliyor

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Mevlana Kalkınma Ajansı destekli “Kadınların Eğitimi İle Hazır Giyimde Üretimin Geliştirilmesi ve Doğanlar Mahallesi’nin Refah Seviyesinin Artırılması” projesine katılan kursiyerlere eğitim seminerleri veriliyor.

Konya’Da Kadınlara İnsan Hakları Eğitimi Veriliyor
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Mevlana Kalkınma Ajansı destekli “Kadınların Eğitimi İle Hazır Giyimde Üretimin Geliştirilmesi ve Doğanlar Mahallesi’nin Refah Seviyesinin Artırılması” projesine katılan kursiyerlere eğitim seminerleri veriliyor. Kursiyerlerle bir araya gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kurslara katılanların hem kendileri için faydalı çalışmalar yaptıklarını, hem de şehrin sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunduklarını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Mevlana Kalkınma Ajansı’nın Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında yürüttüğü “Kadınların Eğitimi İle Hazır Giyimde Üretimin Geliştirilmesi ve Doğanlar Mahallesi’nin Refah Seviyesinin Artırılması” projesine katılan kursiyerlere eğitim veriliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda başlayan seminerlerde 100 kursiyere insan hakları, çevre sağlığı ve beşeri münasebetler konuları anlatılacak.

İlk 30 kişilik grubun eğitim seminerine katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bir huzur şehri olan Konya’nın diğer şehirlerle kıyaslandığında aile ve komşuluk ilişkileri, asayiş olayları gibi konularda Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi.

Konya’da tüm mahallelerle büyük bir kaynaşmayı daha güçlü bir şekilde sağlamak gerektiğini belirten Başkan Akyürek, bu konuda çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

KOMEK’te 7 yılda 70 bin kişiye eğitim verdiklerini ve istihdama katkı sağladıklarını hatırlatan Başkan Akyürek, örnek bir çalışmayı da Doğanlar Mahallesi’nde yürüttüklerini dile getirdi.

Kurslara katılanların hem kendileri için faydalı çalışmalar yaptıklarını, hem de şehrin sosyal ve kültürel açıdan gelişimine katkıda bulunduklarını vurgulayan Akyürek, “Biz mahalle, bölge, ırk, renk ayrımı yapmayan bir kültürden geliyoruz. Bunu yapan zaten bizden değildir. İnsanlar zenginliği ile övünüyorsa, hangi anne-babadan olduğuna karar veremediği halde soyuyla övünüyorsa bu kalitesiz insan olduklarını, insanlık erdeminden yoksun olduklarını gösterir. Bizim için önemli olan insan olmasıdır.” dedi.

Konya’nın büyük medeniyetlerin mirasçısı bir şehir olduğunu belirten Akyürek, hep birlikte bu mirasın günümüzdeki temsilcileri olduklarını, buna göre çalışmak gerektiğini ifade etti.

    DOĞANLAR MAHALLESİ’NİN REFAH SEVİYESİNİN ARTIRILMASI PROJESİ

    Doğanlar Mahallesi’nde yaşayan bayanların ekonomilerinin geliştirilmesi ile sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamalarını amaçlayan proje kapsamında ‘ütücü, kadın üst giysi dikimi ve kadın dış giysiler dikimi‘ branşlarında da kurslar düzenleniyor. 1 Haziran’da başlayan ve 1 yıl devam edecek projenin bütçesi 102 bin 931 TL. Projeye Mevlana Kalkınma Ajansı’ndan 82 bin 345 TL destek alındı.