Kas Hastası İçin Toplanan Parayı Alarak Kayıplara Karıştı

Karaman‘da 34 yaşındaki kas hastası Recep K. için toplanan yaklaşık 3 bin 500 liralık yardım parasının kendisini şifalı ot uzmanı olarak tanıtan bir kişi tarıfından çalındığı ifade edildi.

Karaman‘da 34 yaşındaki kas hastası Recep K. için toplanan yaklaşık 3 bin 500 liralık yardım parasının kendisini şifalı ot uzmanı olarak tanıtan bir kişi tarıfından çalındığı ifade edildi.

Karaman’da 16 yıl önce geçirdiği bir rahatsızlık sonucu kas hastalığına yakalanan ve bugüne kadar tedavi sürecine olumlu bir yanıt vermeyen 34 yaşındaki Recep K.G için toplanan 3 bin 500 lira tedavi parasını alan şifa ot satıcısının kayıplara karıştığı iddia edildi. Edinilen bilgilere göre, Karaman’a 70 kilometre uzaklıkta bulunan Ayrancı ilçesine bağlı Akpınar köyünde yaşayan ve 16 yıl önce kas hastalığı ile sürekli kas erimesi yaşayan Recep K.G, için ailesi, bugüne kadar gitmedikleri doktor çalmadıkları hastane kapısı bırakmadı. Aile, son olarak yakınlarının yardımı ile bu kez de ‘bir umuttur‘ diyerek Karaman’da Lalezar Baharat Şifalı Bitkiler ve Masaj adlı işyerinde Lokman Mustafa adıyla çeşitli bitkisel tedavi yöntemi uyguladığı öne sürülen kişiye gitti. Köyde yatalak hasta yeğenini, çeşitli bitki satıcısı İ.S. adlı kişiye gösteren 74 yaşındaki dayısı Eyüp G. yeğeninin 18 yaşında iken bu hastalığa yakalandığını belirterek “O gündür bu gündür gitmediği doktor kalmadı. Konya, Ankara gibi birçok hastaneye gitti. Vücudu tepki veriyor ama kas eriyor. Kas kendini tüketiyor. Şu anda yıllardır yatalak hasta olarak tedavi olmayı umutla hayal ediyor. Bizler de onun kadar umutla bunu bekliyoruz. Ama son olarak Karaman’da bir ‘Lokman M.‘ lakaplı bu şahıs benden 3 bin 500 lira para almıştır. Bu parayı köyde ikamet eden, tıbbın ve doktorların teşhis koyamadığı bir kas hastalığına yakalanan ve 16 yıldır yatalak olan yeğenimi tedavi edeceğini, iyileştireceğini söyleyerek almıştır. İlaçları Mısır ‘dan özel olarak getirteceğini, parayı o nedenle peşin istediğini, bu tedavinin 3 yıl süreceğini tedavi süresince her 20-25 günde özel ilaçlar hazırlayacağını düzenli aralıklarla hastanın yanına giderek kontrol edeceğini, eğer tedavi sürecinde hastayı iyileştiremezse aldığı paranın tamamını geri iade edeceğini söylemiştir." dedi.

Dayı Eyüp G. hastalarının durumuna üzüldüklerini ve doktorlardan çare bulamadıkları için “Allah’ tan umut kesilmez” diyerek istenen parayı akrabalarından toplayarak 3 bin 500 TL’yi elden kendisine birkaç şahidin huzurunda teslim ettiklerini dile getirerek "Aradan bir yıl geçmesine rağmen ilaçları hastamıza düzenli olarak ulaştırmadığı gibi kontrollere gitmemiş, her defasında değişik bahaneler öne sürmüştür. Hastada herhangi bir iyileşmede görülmemiştir. En sonunda da işyerini kapatarak ortadan kaybolmuştur. Şu anda telefonlara cevap vermemektedir." dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Bu şahsın ortadan kaybolması üzerine 74 yaşındaki yaşlı adam, yeğeninin mağdur olmaması için savcılığa suç duyurusunda bulundu. Karaman Adliyesi‘ne giderek Cumhuriyet Savcılığı‘na suç duyurusunda bulunan dayı Eyüp G. "Beni kandırarak paramı alan, en kötüsü de yatalak bir insanın umutları ile oynayan bu kişinin yakalanmasını istiyorum. Benim gibi mağdur insanlarında sessiz kalmamasını, hemen savcılığa giderek suç duyurusunda bulunmasını rica ediyorum. Ben kaptırdığım paraya değil, mağdur olan insanların sessiz kalmasına Allah’ından bulsun diyerek her şeyin Allah’a havale edilmesine kızıyorum. Bu ülkede kanun, yargı varsa bu adamı ve böyle yollarla insanları dolandıranları bulacaktır. Yoksa bu sahtekâr başka illere giderek orada da bizim gibi zorda kalan insanları kandıracak ve dolandırmaya devam edecektir. İnsanlarımızın daha dikkatli olmasını ve böyle oyunlara gelmemelerini diliyorum. Giden paradan çok çalınan umut bizleri yıktı. İnsanlarımızın daha dikkatli olmasını ve böyle oyunlara gelmemelerini diliyorum." dedi.

Eyüp G. 34 yaşındaki yeğeni Recep K.G. nin ‘Artık benim tedavimle ilgilenmeyin. Hiçbir şey istemiyorum” diyerek hayata küstüğünü söyledi. Parayı alarak kayıplara karıştığı Antalya’da olduğu tahmin edilen kişi hakkında arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.