Varshalomidze: Türkiye-Gürcistan Arasındaki Güce Güç Katmalıyız

Gürcistan Özerk Adjara Başbakanı Levan Varshalomidze, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO)‘nda iki ülke arasındaki birlik ve beraberliğe değindi. Varshalomidze, “Türkiye ile Gürcistan kardeş ülkedir, tarihteki aynı çatı altında barınmayı kuvvetlendirmeli, iki ülke arsında ticari yatırımlarımızı artırmalıyız.” diyerek iş birliğine değindi.

Gürcistan Özerk Adjara Başbakanı Levan Varshalomidze, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO)‘nda iki ülke arasındaki birlik ve beraberliğe değindi. Varshalomidze, “Türkiye ile Gürcistan kardeş ülkedir, tarihteki aynı çatı altında barınmayı kuvvetlendirmeli, iki ülke arsında ticari yatırımlarımızı artırmalıyız.” diyerek iş birliğine değindi.

    Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nda Gürcistan Özerk Adjara Başbakanı Levan Varshalomidze‘yi ağırlayan ÜTSO Başkanı Hasan Şimşek açılış konuşmasında, “Bugün çok güzel bir gün yaşıyoruz. Adjara Özerk Başbakanı Sayın Levan Varshalomidze, Ünye’ye gelmekle bizleri çok mutlu etmiştir. Bu dostlukların ilerde komşu ilçelerle illerle daha fazla artmasını, Ünyeli iş adamlarının Gürcistan’a yatırım yapmak için gitmesini, oradaki iş adamlarının bu tarafa gelmesini ve turizmin artmasını önemsiyoruz. Bu yüzden de biz sürekli üyelerimizi alıp odamızın tertip ettiği gezilerle ülkeler arası geziler düzenliyoruz. En son Almanya’ya fuara gittik Önümüzdeki Ekim ayında Çin’e, fuara gideceğiz. Hayvan gıda fuarı olacak. Brezilya’ya gideceğiz. Sürekli iş adamlarımızı hareket ettirerek dünyada ne olduğunu onlara anlatmaya çalışıyoruz.” diyerek, Ünyeli iş adamlarına bu hareketliliği sağladıklarını ifade etti.

ÜNYELİ İŞ ADAMI GÜRCİSTAN’DA YATIRIM YAPMAYA ÇAĞIRDI

Ünyeli iş adamı Sebahattin Demirci ise 23 yıldır ikamet ettiği Gürcistan’da iş adamı olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Demirci, “23 yıl önce bir vesile ile Gürcistan’a gitmiştim. Allah bana lutfetti ki orada bir işletme kurup hayatımızı orada ikame etmeye başladık. İşimden ve yönetimden memnunum. Gürcistan ile Türkiye kardeş bir ülkedir ki iki ülke arasında vize de yok biliyorsunuz. Gerek Gürcistan’a yapılan fuarlara katılın gerekse ziyarete gelin, iki ülke arasında ticari bir köprü oluşturun.” diye çağrıda bulundu.

VARSHALOMİDZE: TÜRKİYE-GÜRCİSTAN ARASINDAKİ GÜCE GÜÇ KATMALIYIZ

Gürcistan Özerk Adjara Başbakanı Levan Varshalomidze de iki ülke arsında ticari bir köprü kurulması gerektiğinin altını çizerek, şöyle devam etti: “Benim Türkiye’ye ilk gelişim yine Ünye ziyaretiyle başlamıştı. O yıllardan beri Ünye‘nin çok değişmiş olduğunu gördüm. Bu şehirde en güzel insanlar yaşamaktadır. Böyle güzellikleri bizler oradan beri takip edip alkışlıyoruz. Bu güzelliklere uzaktan bakmaktayız, çünkü çok kapalı bir gerçek. Şu anda da Gürcistan’da başarılı olmuş, başarıya ulaşmış iş adamları görüyoruz. Bu başarı son 6-7 yıl içerisinde olmuştur. 7 yıl öncesine gittiğimiz zaman sayısız problemler ortaya çıkıyordu. TIR şoförlerinden başlayıp büyük iş adamlarına kadar hep aynı sorunları yaşamaktaydık. Yollardan dolayı bazı bölgelerde sıkıntılar vardı. Ama şu an çok gelişmiş ve değişmiş bir ülke haline geldi. Rahat bir şekilde gelin, dolaşın, istediğinizi yapın, yatırımlarda bulunun.” diyerek, ticari yatırımlarda bulunmaya çağrı yaptı.

    Gürcistan Özerk Adjara Başbakanı Levan Varshalomidze’nin katıldığı ÜTSO’daki toplantıya eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Refaiddin Şahin, Vali Yardımcısı Salih Yüce, ÜTSO Başkanı Hasan Şimşek, Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Müdürü Davut Durak, il genel meclis üyeleri, oda başkanları ve çok sayıda Ünyeli iş adamı katıldı.

    Toplantı sonrasında, ÜTSO Başkanı Hasan Şimşek, Gürcistan Özerk Adjara Başbakanı Levan Varshalomidze‘ye plaket verdi. Başbakan Levan Varshalomidze, Ünyeli iş adamları ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.