Türkiye‘nin En Büyük Bayrağı Adıyaman‘da Dalgalanacak

Adıyaman merkeze bağlı Dağ Kuyucak köyüne 5 bin 400 metrekare büyüklüğünde dev Türk bayrağı asılacak.

Dağ Kuyucak köyünün üzerinde dalgalanacak olan dev bayrak, 90 metre uzunluğunda, 60 metre genişliğinde olup, 5 bin 400 metrekare alana sahip olacak. Paraşüt bezinden yapılan ve 32 kilogram ağırlığında olan dev Türk bayrağının dalgalanması için 110 bin TL harcanacak. Dağ Kuyucak Köyü Muhtarı Enver Sedat Çalışır, 1979 yılında sağlık ocağı lojmanına Rus bayrağının asıldığını ve yıllardan beri köyünün bu kötü imajla anıldığını belirterek, bu kötü imajı silmek istediklerini söyledi. Çalışır, 96 metreküp

beton, 8 ton civarında demir, 2 bin 100 metre çelik halat, sökme takma mekanizması, 2 adet 8 metre uzunluğunda demir aksamla dev Türk bayrağının gönderde dalgalandırılacağını ifade etti.

Bayrağı 2006 yılında 5 bin 500 TL‘ye İstanbul‘da yaptırdığını ve bayrağın hazır olduğunu kaydeden Çalışır, "Allah kısmet ederse 15 Ekim tarihinde dev Türk bayrağını gönderde dalgalandıracağız. Köyümüzün kötü imajını sileceğiz. Bayrağın dalgalanması için halat, bayrak, demir direk hazır. Diğer eksikliklerimizi temin etmeye çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA