Eskişehir Nasrettin Hoca Belediye Başkanı Hüseyin İlhan:

Eskişehir‘in Sivrihisar ilçesi Nasrettin Hoca Belediye Başkanı Hüseyin İlhan, Ortaköy Belediye Başkanı Cevat Nuri Bozoğlu‘na fıkralı gönderme yaptı.

Eskişehir Nasrettin Hoca Belediye Başkanı Hüseyin İlhan:
Atışkan Otel‘de basın toplantısı düzenleyen Hüseyin İlhan, "Hoca, Akşehir gölüne Maya çalarken ‘ya tutarsa‘ demiştir. Bu iddiayı ortaya atanlarda Hoca‘nın fırkasında olduğu gibi. Ya tutarsa demektedirler" dedi.

Konya‘nın Akşehir ilçesine bağlı Ortaköy belde Belediye Başkanı Cevat Nuri Bozoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ünlü Mizah ustası Nasreddin Hoca‘nın Ortaköy‘de doğduğunu, Sivrihisarlıların ise Hoca‘yı reklam için kullanmaya çalıştığını ileri sürmüştü.

Ortaköy Belediye Başkanı‘nın bu açıklamalarına Eskişehir‘in Sivrihisar ilçesi Nasreddin Hoca Belediye Başkanından sert tepki geldi. Başkan İlhan, bu iddianın Hoca‘ya saygısızlık olduğunu söyledi. İlhan açıklamasında şunları söyledi; "Hocamız Sivrihisar Hortu Köyü‘nde miladı 1208 yılında doğmuştur. 1284 yılında 76 yaşında vefat etmiştir. Bu belgelerle de kesinleşmiştir. İnsan bir yerde doğar bir yerde ölür. Aradaki yaşam süresinde değişik yer ve görevlerde hayatını sürdürmesi doğaldır. Hocamız da Hortu da doğmuş, burada imamlık yapmıştır. Daha sonra kendini geliştirmek için Konya‘ya eğitim almaya gitmiştir. Bir süre ora da yaşamıştır. Şimdi kalkıp Hoca, Akşehirlidir demenin bir anlamı ve mantığı yoktur. Ama hocayı anmak güzeldir."

Kaynak: İHA