Diyarbakır Eğitim Ve Araştırma Hastanesi‘ne Yeni Anjiyo Cihazı

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nde günlük anjiyo kapasitesi 20 kişiye uygulanabiliyorken Sağlık Bakanlığı’nın gönderdiği yeni anjiyografi cihazıyla 50 vatandaşa anjiyo hizmeti verilebiliyor.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nde günlük anjiyo kapasitesi 20 kişiye uygulanabiliyorken Sağlık Bakanlığı’nın gönderdiği yeni anjiyografi cihazıyla 50 vatandaşa anjiyo hizmeti verilebiliyor.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nde açılan yeni servisin açılışına Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Diyarbakır İl Sağlık Müdür Vekili Hıdır Sarı ve vatandaşlar katıldı. Hastaneye yeni alınan anjiografi cihazı ve anjio ünitesi hakkında protokole bilgi veren Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur, yeni alınan cihazla hizmet kalitesinin artacağını söyledi. Dağkapı’daki devlet hastanesinde bir anjiografi cihazının bulunduğunu hatırlatan Yağmur, "Zaman zaman bozulması nedeniyle hastaların mağdur oluyordu. Sağlık bakanlığımıza başvurup Diyarbakır’ın büyük bir şehir olduğunu ve bir anjiografi cihazının bu kentin yükünü kaldıramayacağını söyledik. Başbakanımız ve Sağlık bakanımıza teşekkür ediyoruz. Bize yeni ve gelişmiş bir anjiografi cihazı verdiler." diye konuştu.

Başhekim Yağmur, yeni anjiyografi cihazıyla hasta yoğunluğunun azaldığına dikkat çekti. Hakkari’ye kadar bölgede birçok ile sağlık hizmeti verdiklerini söyleyen Yağmur, şunları söyledi: "Şimdiye kadar günde 20 hastaya anjio yapıyorduk. Bu cihazımızın gelmesiyle günde 50 hastaya anjiyo yapacağız. Hiçbir hastamızın ileri merkezlere gitmesine gerek yok. Burada tüm imkânlarımız mevcuttur. Hedefimiz bölgede olmayan pediatrik kalp cerrahisini iki ay içerisinde başlatmak."

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ise hükümetin her alanda olduğu gibi sağlık alanında da ciddi reformlar yapıldığını anlattı. Ensarioğlu, Diyarbakır’da iki sağlık kampusunun ve iki yeni devlet hastanesinin kurulacağı müjdesini verdi. Sağlık alanındaki projelerin hükümet programında yer aldığına dikkat çeken Ensarioğlu, yapılması planlanan hastanelerinin tamamlanmasıyla Diyarbakır bölgenin ve orta doğu’nun sağlık merkezi haline geleceğini dile getirdi.