Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu‘ndan Serinleten Açıklama

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye genelinde etkisini gösteren hava sıcaklığının hafta sonu yerini yağmura bırakacağını belirterek, "Ağustos ayında, temmuz ayına göre sıcaklıklar azalacak" dedi.

Eroğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hasırcıklıoğlu‘nu makamında kabul etti. Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, hava sıcaklığının haziran ve temmuz aylarında ortalamanın üzerinde seyrettiğine işaret ederek, bugün Meteoroloji‘de toplantı yaptığını, hafta sonu ülke genelinde sıcaklıkların düşeceğini ve yağmurun beklendiğini kaydetti. Orman yangınları konusunda endişe duyduklarını belirten Bakan Eroğlu, "Orman yangını konusunda her türlü tedbir alındı, ekipler kuruldu. Günde 20

orman yangını çıkıyor. Ekiplerimiz en geç 15 dakikada müdahalede bulunuyor. Orman yangınlarının nedeninin yüzde 95‘i insan kaynaklı. Vatandaşlarımızın yangın konusunda dikkat etmesi gerekiyor" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Ankara Valiliği‘nin bazı mesire alanlarının kullanımını yasaklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz. Türkiye genelinde bu uygulama olacak mı?" sorusuna Bakan Eroğlu, "Bazı bölgelerde piknik yasağı kararı daha uygulanmadı. Şu anda arkadaşlarımız bununla ilgili çalışma yapıyor. Ancak valilerin bu yasakla ilgili yetkileri var. Mesela, bir orman içindeki cam kırığı yangın çıkartabiliyor. Vatandaşların anız yangınına dikkat etmesi gerekir" yanıtını verdi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise, Eroğlu‘na hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirterek, Eroğlu‘nun Çevre ve Orman Bakanlığı‘nda önemli çalışmalara imza attığını kaydetti.

Kaynak: İHA