Dasifed Başkanı Onatça: "Karataş Bölgenin İlk Gündemi Olmalı"

DOğu Akdeniz Sanayicileri ve İşadamları ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED) Başkanı Süleyman Onatça, Karataşlı’ya iş, Adana’ya turizm geliri sağlamadıkça Karataş’ın dünyanın en güzel koylarına sahip olmasının bir anlam ifade etmediğini söyledi.

Dasifed Başkanı Onatça: 'Karataş Bölgenin İlk Gündemi Olmalı'
DASİFED Başkanı Süleyman Onatça, dünyanın en güzel koylarına sahip olmanın turizm yatırımları için yetmeyeceğini söyledi. Karataş’ın bu duruma örnek olduğunu belirten Onatça, “Adana deniziyle barışsın istiyoruz. Her Adanalı sahip olduğu bu güzelliklerden yararlansın istiyoruz. Ancak, mevcut durumdan Karataş’ın içerisinde ikamet edenler bile yararlanamıyor. Çok vakit kaybettik. Karataş’ın yüz yıl sonrası değerlendirilerek planlama yapılmalı. Buna göre altyapı sağlanmalı. Bunu kısıtlı bütçesiyle Karataş Belediyemizin gerçekleştirebilmesi mümkün değil. Karataş’ı süratle merkez ilçe konumuna getirmek, Büyükşehir Belediyemiz ve hükümet desteğiyle herkesin kazançlı çıkacağı modeli ortaya koymak zorundayız” dedi.

Adana Valisi İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, Karataş Kaymakamı Mustafa Kılıç, Karataş Belediye Başkanı Fatih Balıkçı’yla Karataş’ta biraraya gelinen yemekte bir durum değerlendirmesi yapan Onatça, “Dünyanın birçok bölgesinde doğa harikası bölgeler var. Eğer bu bölgeler kamu tarafından yeterli altyapıyla donatılmazsa hiçbir yatırımcı oraya gitmez. Karataş çok bekledi. Belki bu bekleyiş hayrımıza oldu. Çevre ve imar konusunda hassasiyetlerimiz arttı. Bu alanda dünyada gerçekleştirilen güzel örnekleri gördük. Ama daha fazla beklemek Karataşlıya da Adana’ya da tüm insanlığa da yazık etmek anlamına gelir. Karataş’ın güneş, kum, deniz, tarih güzelliklerinden yararlanmak herkesin hakkı” diye konuştu.

Kaynak: İHA