Çalışma Bakanı Çelik Büyükelçilerle Biraraya Geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, eylül ayında düzenlenecek 19. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi öncesi Ankara‘da bulunan çeşitli ülkelerin büyükelçileri ile biraraya geldi.

Gölbaşı Vilayetler Evi‘nde düzenlenen kahvaltılı toplantıda büyükelçilere seslenen Bakan Çelik, iş sağlığı ve güvenliğinin çalışma hayatında hakim olduğunu belirterek, yapılan çalışmalarla üretim verimliliğini öne çıkaracaklarını söyledi. 19. Dünya İş Sağlığı Konferansı‘nın 11 Eylül‘de İstanbul‘da gerçekleşeceğini hatırlatan Çelik, konferansa İslam Birliği Teşkilatı, OECD ülkeleri, 16 ülkedeki bakanların katılacağını kaydetti. Çelik, Başbakan Erdoğan‘ın da katılacağı kongre sonrasında İş Sağlığı

Güvenliği Fuarı düzenleyeceklerini bildirdi.

Çalışma Bakanı Çelik, dünyada her yıl 2.2 milyon çalışanın iş kazası ve meslek hastalıkları yüzünden hayatını kaybettiğini ifade ederek, "Çalışan bir insanın sağlık içinde çalışması gerekir. 160 yıl önce iş sağlığı güvenliği ile ilgili çalışmalar yapıldı. Son yıllarda AB mevzuatına ayarlanması konusunda ciddi mesafeler alındı" dedi.

Bakan Çelik, büyükelçilere çağrıda bulunarak, İstanbul‘da düzenlenen konferansa bakanların katılmaları konusunda teyit almalarını istedi.

Kaynak: İHA