Vali Güvenç Mevsimlik İşçilerin Sorunlarını Dinledi

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden gelerek Manisa Merkeze bağlı Halıtlı köyünde kurulan çadırlarda kalan mevsimlik işçileri ziyaret etti. Güvenç, işçilerin sorunlarını dinledi.

Mevsimlik işçileri ziyaretinde büyük bir ilgiyle karşılanan Vali Güvenç su sorunu olduğunu öğrendiği çadırlarda yarından itibaren su akacağı müjdesini verdi. Kadınların çamaşır makinesi, su sebili ve çocuklar için oyun parkı isteğini de geri çevirmeyen Vali Güvenç, mevsimlik işçileri çalıştıran firma tarafından çamaşır makinesi ve su sebili alınacağını, Özel İdare olarak su sorununun çözüleceğini, çocuklar için oyun parkı isteğinin inceleneceğini söyledi. Vali Güvenç ayrıca yarın sağlık ekibi geleceğini ve işçileri sağlık taramasından geçireceğini bildirdi. Mevsimlik işçi temsilcisi Mahmut Yaman da 15 gün önce buraya 220 kişi olarak geldiklerini ve kendileri için yapılan çalışmalardan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Sayın valime öncülük yaptığı için teşekkür ediyoruz. Güneydoğu veya öbür bölgelerden gelen işçiler böyle ortamlar olduğu zaman daha rahat şekilde gelip giderler. Eskiden geliyor çadır, elektrik bulamıyor, sıkıntı yaşıyorduk. İmkanlar oldukça insanlar rahatlıkla gelebilir. Tabi bazı eksiklikler olur ama inşallah sayın Valimizin dediği gibi zamanla giderilir. Çocuklar oyun alanı olduğu zaman sağa sola gitmemiş olurlar, sağlıklı bir şekilde burada kalırlar” dedi.

Manisa Valisi Celalettin Güvenç yaptığı açıklamada, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Valiliklere yazılı bir talimatname var. Bunun amacı Türkiye’de önemli bir sorun olan geçici tarım işçilerinin çalıştıkları sürelerdeki çalışma şartlarının, yaşam koşullarının, hayat şartlarının değiştirilmesi geliştirilmesi ve iyileştirilmesi. Bu sorunun çözülmesi amaçlı bir çalışma başlatılması talimatı verdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız. İki yıldır çalışıyor idik. Yaz aylarında ülkemizin Güneydoğu Anadolu’dan, İç Anadolu’dan, Doğu Anadolu’dan gelen işçilerimizin çalıştıkları mekânların iyileştirilmesi, güzelleştirilmesi için bu yıl 1 milyon 600 bin TL’ lik bir ödenek gönderildi. Biz de Kaymakamlarımızla, Belediye Başkanlarımızla birlikte toplantı yaparak, yoğun işçinin geldiği bölgelerde bu tür mekanları hazırlamaya başladık. Bunlardan bir tanesinin içerisindeyiz. Gördüğüz üzere çadırlarımız kuruldu, ortak yaşam alanları tuvaletler, lavabolar hazırlandı, içme suyu problemi çözülmek üzere, elektrik problemi çözüldü. Geçici bir kamp mekânını kurmuş bulunuyoruz. Bunu yerinde görmek üzere ilgili arkadaşlarımızla buraya geldik. Beni çok sevindiren husus çalışan vatandaşlarımızın da bundan büyük bir memnuniyet duymalarıdır. Çünkü daha hijyenik ve daha temiz ortamda, yaşanacak alanların oluşturulması onları da mutlu etmiş. Hayırlı olsun. Bu gezimizde eksikliklerimizi gördük. Buzdolabı, çamaşır makinesi gibi eksiklikler var. Duşlarımız var, tuvaletlerimiz var ama çocuklar geçici oyun alanı istiyorlar. Bunları da yapabiliriz” diye konuştu.

Kaynak: İHA