Oslo‘daki Tren Garında Şüpheli Bavul Paniği

Norveç‘in başkenti Oslo‘daki tren ve otobüs garının bir bölümü, şüpheli çanta ihbarının ardından güvenlik gerekçesiyle tahliye edildi.

Bir otobüs şoförünün, aracın arkasına bir yolcunun çantasını bırakarak hızla uzaklaştığını bildirmesinin ardından, gardaki tüm tren ve otobüs seferleri durduruldu.

Polis bomba imha ekibinin olay yerine gelerek bavulu incelediğini, bir sonraki açıklamaya kadar tüm tren ve otobüs seferlerinin iptal edildiği belirtildi. Vatandaşların tren garına girişine izin verilmiyor.

Tren garı önünde açıklama yapan bir polis memuru Ture Barstad, "Kısa süre önce bir otobüs şoföründen, aracın içinde şüpheli hareket eden, gergin şekilde etrafa bakan bir yolcu olduğu ve bu yolcunun otobüsün arkasına bavulunu bıraktıktan sonra araçtan ayrıldığı yönünde ihbar aldık. Önce otobüsün boşaltılmasını istedik ardından otobüsün ve bavulun kontrol edilmesi için bomba imha ekibini aradık. Otobüsteki tüm eşyalar arandı, problem olabilecek bir durum yok, her şey kontrol altında" diye konuştu.

Kaynak: İHA