Doğan Ürgüp Festivallere Katıldı

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürg2;p, Koyulhisar Eğriçimen yaylasında düzenlenen 22. Geleneksel Dumanbaba etkinliğine, ardından da Doğanşarda düzenlenen 47. Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri ve Bal Festivali‘ne katıldı.

Koyulhisar Eğriçimen yaylasında yapılan festivale İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren, dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, festivalde yaptığı konuşmada, "Sizlerle birlikte olabilmek, bu manevi havayı, bu lezzeti tadabilmek hakikaten çok önemli. Kültürümüz o kadar geniş bir alanı kapsıyor ki milli değerlerimiz, geleneğimiz, örfümüz, geçmişten bugüne taşıdığımız her şey kültürümüzü oluşturuyor" dedi. Belediye Başkanı Ürgüp, konuşmasının ardından, Dumanbaba Şehitlik Anıtı‘nı ziyaret etti. Ürgüp ayrıca, Koyulhisar‘da vatandaşlarla bir araya gelip görüş alış verişinde bulundu.

Koyulhisar Eğriçimen Yaylası etkinlikleri sonrası, Doğanşar 47. Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri ve Bal Festivaline katılan Ürgüp, festivalde yaptığı konuşmada; "Güreş ata sporumuzdur. ‘Güreş’ deyince Sivas, ‘Sivas’ deyince Doğanşar, ‘Doğanşar’ deyince Ahmet Ayık ve nice pehlivanlarımız akla geliyor" ifadelerini kullandı. “Sivas‘ın birliği, beraberliği açısından yapılan festivaller çok önemlidir” diyen Ürgüp, "Sıla-i rahim yapmak arzusunda olan hemşehrilerimiz bu festivaller vesilesiyle Sivas‘ın bütün köylerine, ilçelerine ve merkezine gelerek, Sivas‘ı adeta bir düğün yeri haline getiriyor. Bu adetlerin devam etmesi gerek, buna vesile olan hemşehrilerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Festivalde yapılan güreşlerin Türk sporuna hayırlar getirmesini yeni pehlivanlar yetişmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Program sonrası Doğan Ürgüp‘e, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Ahmet Ayık plaket takdim etti.

Kaynak: İHA