Toplu Mezar Gerçeği Katılımcıları Siirt Belediyesi‘ni Ziyaret Etti
25 -26 Temmuz MEYADER ve YAKAYDER tarafından Diyarbakır‘da düzenlenen "Türkiye‘de Toplu Mezarlar Gerçeği" konferansının katılımcıları Siirt Belediyesi‘ni ziyaret etti.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve belediye meclis üyeleri tarafından karşılanan heyet Siirt Belediyesi Meclis Toplantı Salonu‘nda Belediye Başkanı Sadak ve meclis üyeleri ile bir araya geldi. Ziyaret sırasında heyet yönelik bir konuşma yapan Sadak, Siirt Belediyesi olarak demokratik, eşit, özgürlükçü, katılımcı ve ekolojik bir belediyecilik anlayışı ile halka hizmet götürdüklerini ifade etti. Sadak, Diyarbakır‘da 25-26 Temmuz Tarihleri arasında MEYADER ve YAKYADER tarafından düzenlenen "Türkiye‘de
Toplu Mezarlar Gerçeği" konferansının yapılmasının ve bu konferansa sonuçlarının Newala Qasaba‘da açıklanmasının tarihi ve önemli bir adım olduğunu ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.
MEYADER Diyarbakır Şube Başkanı Hüseyin Kuğu, İHD ile birlikte Türkiye‘de Toplu Mezarlar Gerçeğinin görülmesi için bir konferans düzenlediklerini, konferansın sonuçlarını Siirt‘te bulunan ve ilk toplu mezar özelliği taşıyan Newala Qasaba‘da açıklamak için Siirt‘te bulunduklarını ifade ederek, Newala Qasaba‘nın bir Zilan, bir Dersim kadar önemli olduğuna inandıklarını söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından Heyet, akşam saatlerinde Siirtten ayrıldı.
