Denizde Boğulma İhbarı Sahil Güvenliği Harekete Geçirdi

Antalya Konyaaltı sahilinde boğulduğu iddia edilen bir kişinin ihbarı Sahil Güvenlik ekiplerini harekete geçirdi. Karadan ve havadan ve sudan yapılan aramada boğulan bir kişiye rastlanmadı.

Denizde Boğulma İhbarı Sahil Güvenliği Harekete Geçirdi
Edinilen bilgiye göre, olay, Konyaltı sahili 2 Nolu Baki Beach Plajı‘nda meydana geldi. Öğleden sonra denizde dalgaların yükselmesiyle birlikte bir kadının daldıktan sonra geri çıkmadığı iddia edildi. Sahildeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, çevredekilerin verdiği bilgiler doğrultusunda Sahil Güvenlik ekiplerinden yardım istedi.

DENİZDEN VE HAVADAN ARAMA

Kısa sürede olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekipleri, bir helikopter, üç dalgıç ve zodyak botla arama çalışması başlattı. Havadan ve denizden yapılan aramalarda boğulmuş bir kişiye rastlanmadı. Sahil güvenlik ekiplerinin boğulan kişiyi arama çalışmaları yaptığı esnada olan bitene aldırmayan vatandaşlar yüzmeye devam etti.

BİR ANNENİN EN MUTLU OLDUĞU DAKİKALAR

Bu sırada sahilde 8 yaşındaki Abdülkadir Yaman‘ın kaybolduğu haberi geldi. Anne Yaman, panik ve telaşlı bir şekilde oğlunu sahilde aradı. Oğlunu sahildeki vatandaşlara soran panik içindeki anne, 20 dakikalık aramanın ardından oğluna kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Olayı gördüğünü ileri süren Gönül Sefagöz isimli bir vatandaş ise sahilde yüzdüğü sırada denizde bir kadının daldığını ancak geri çıkmadığını söyledi.

Başka bir tatilci vatandaşta denizde bir kadının ‘imdat‘ diye bağırdıktan sonra çırpınarak gözden kaybolduğunu iddia ederek, "Ailem bağırdı boğulan var diye. Ben de iyi derecece yüzme bildiğim için sesin geldiği yöne doğru yüzdüm. Gözlüğümle, daldım baktım, siyah bir poşetten başka bir şey bulamadım. Belki yanılmış olabiliriz" diye konuştu.

Sahil güvenlik ekiplerinin çalışmaları sonucunda boğulan bir kişiye rastlanmadı. Herhangi bir vakaya karşı sahilde, motorize sağlık ekipleri ve bir ambulans hazır bekletildi.

Kaynak: İHA