Sultanahmet Adliyesi Tamamen Taşındı

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın hizmete girmesiyle birlikte boşaltılan Sultanahmet’teki İstanbul Adliyesi’nde veda seramonisi yaşandı.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın hizmete girmesiyle birlikte boşaltılan Sultanahmet’teki İstanbul Adliyesi’nde veda seramonisi yaşandı. Başsavcı Turan Çolakkadı ile birlikte adliyeye gelen çalışanlar, adliye binasındaki son eşyalarını da alarak binadan ayrıldı. Çolakkadı, yaklaşık 60 yıldır Sultanahmet’te hizmet veren adliyenin yerine yerine taşındığını ve hakiminden savcısına kadar bir çok meslektaşının bu binada görev yapıp emekli olduğunu dile getirdi. Çolakkadı, binanın anahtarlarının şu an için kendilerinde olduğunu ancak Büyükşehir Belediyesi’nin bina için kent müzesi projesi bulunduğunu belirtti.

    Saban erken saatte adliye önüne gelen çalışanlar, son kez birbirlerine poz vererek hatıra fotoğrafı çektirdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı da bina önüne gelerek mesai arkadaşları ve adliye çalışanları ile bir araya geldi.

    Çolakkadı yaptığı açıklamada, binanın yaklaşık 60 yıldan bu yana hizmet verdiğini ve mesleğe yeni başlayan hakim ve savcıların buradan emekli olanlarının bile bulunduğunu hatırlattı.Çolakkadı, Sultanahmet’teki binanın kendileri için ayrı bir yeri bulunduğunu ve bir çok meslaktaşının bu binada hatıraları bulunduğunu kaydetti. Ancak Çağlayan’daki adliyenin çok modern bir merkez olduğunu dile getiren Çolakkadı, taşınmanın artık buraya hiç gelmeyecekleri anlamına gelmediğini de sözlerine ekledi.

    Çolakkadı, basın mensuplarının sorularına cevap verirken, adliyedeki dosyaların ve evrakların arşiv yönetmeliğine göre taşınıp değerlendirileceğini belirtti. Binanın bundan sonra ne olarak kullanılacağı ile ilgili bir soruyu da cevaplayan Çolakkadı, “Binanın anahtarları bizde. Büyükşehir Belediyesi’nin burayla ilgili kent müzesi projesi var. Ancak henüz netleşen bir karar yok” dedi.

Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Sabri Bayındır ise kendisinin de bir süre bu binada görev yaptığını belirtti.

    Açıklamanın ardından basın mensuplarının adliye içinden görüntü almalarına izin verildi. Boş koridorları, sessiz mahkeme salonları ile ziyaretçilerini karşılayan adliyede ilan panolarındaki duyurular ve ilanlar dikkat çekti.