Kuşadası Hayvan Şenliği 1. Köpek Güzellik Yarışması Sona Erdi

Kuşadası Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen Hayvan Şenliği Kuşadası 1.Köpek Güzellik Yarışması sona erdi.

Kuşadası Hayvan Şenliği 1. Köpek Güzellik Yarışması Sona Erdi
Atatürk Meydanı’nda yapılan 1.Köpek Güzellik Yarışması’na katılan köpekler büyük ilgi gördü. 3 gün süren Kuşadası Hayvan Şenliği 1.Köpek Güzellik Yarışması küçük, orta ve büyük ırk kategorilerinde gerçekleştirildi. Yarışmanın son gününde büyük boy köpekler birinci olabilmek için kıyasıya yarışırken, ortaya da ilginç görüntüler çıktı. 73 köpeğin yarıştığı büyük boy kategorisinde juri üyeleri en güzel köpeği seçerken oldukça zorlandı. Yarışma sonunda Çetin Gülseven’e ait kangal cinsi Meme isimli köpek birinci olarak, en güzel köpek seçilirken, Atakan Baş’a ait İtalyan menşeli Napolitan Mastif cinsi Zara isimli köpek ikinci, Bereket Petshop’a ait kangal cinsi Murat isimli köpek ise üçüncü oldu.

Büyük ilgi gören yarışlarda orta boy kategorisinde birinciliği Canan Onay’ın devreizen sneutzer cinsi Askay isimli köpeği elde ederken, Ali Rıza Kıran’ın golden rotriever cinsi Efe isimli köpeği ikinci, Sezgin Ayhan’ın golden retriever cinsi Ares isimli köpeği ise üçüncü oldu. Yarışmanın ilk gününde de küçük ırk kategorisi yarışlarında Yorkshire Terrier cinsi Jennifer isimli köpek Kokoş ünvanını kazanırken, Oya Aybay’ın Pug cinsi Taco isimli köpeği birinci, Hasan Suat Zeytinoğlu’nun minyatur schotour cinsi Masu isimli köpeği ikinci ve Martina Popleman’ın Chihuahua cinsi Mojito isimli köpeği ise üçüncü olmuştu.

Bu arada, Kuşadası Belediyesi’ne ait Köpek Barınma Evi’nde bulunan Jack isimli Sibirya kurdu barınak özel ödülünü kazandı. Üç gün süren yarışmanın ardından yarışmada dereceye giren ve en güzel köpek seçilen yarışmacılara ödülleri juri üyeleri tarafından verilirken, köpeklere ayrıca bol bol mama dağıtılması dikkat çekti.

Kaynak: İHA