Güllük Alışveriş Festivali Başladı, Esnaf Yüzde 50’Ye Varan İndirim Yapacak

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) öncülüğünde düzenlenen Güllük Alışeriş Festivali, Selekler Çarşısı önünde törenle başladı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) öncülüğünde düzenlenen Güllük Alışeriş Festivali, Selekler Çarşısı önünde törenle başladı. Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi, Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AESOB), Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB), Akdeniz Reklamcılar Derneği (ARD) ve Güllük Esnafları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (GÜLDER)’nin destekleriyle düzenlenen Festival 27 Ağustos tarihine kadar sürecek. ‘Gül gibi fiyatlar Güllük’te’ sloganıyla başlayan festival, boyunca Çarşamba, Cuma, Cumartesi akşamları 20.30-23.30 saatleri arasında konserler, halk oyunları, sokak tiyatroları, yarışmalar, orta oyunu, Hacivat-Karagöz, dans ve semazen gösterileri gerçekleştirilecek.

Festivalin açılış töreninde konuşan ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Güllük esnafı ile yaptıkları görüşmeler sonucu böyle bir festival düzenlemeyi kararlaştırdıklarını söyledi. Oda olarak ilk pilot çalışmayı Güllük Caddesi’nde başlattıklarını belirten Budak, “Antalya ticaretinde sorunlar var. Cadde alışverişi çok azaldı. Geçmişte ticaretin önemli noktaları bu caddelerimizdi. Büyük alışveriş mağazalarının şehir içinde çoğalmasıyla sosyal hayat ve esnaf zayıfladı. ATSO olarak AVM’lere karşı değiliz. Belirli kurallara bağlansın istiyoruz. Kent içinde yan yana açılan AVM’ler birbirleriyle de rekabet ediyorlar.” dedi.

‘FESTİVALLE TİCARETİ CANLANDIRMAK İSTİYORUZ’

Festivalle Antalya caddelerini eski canlı günlerine döndürmeyi hedeflediklerini dile getiren Budak şöyle konuştu: “Biz bu festivalle iki şeyi hedefliyoruz. Birincisi Antalya caddeleri eski günlerine dönsün, ticaret canlansın, caddelerimize yine güçlü markalar gelsin istiyoruz. İkincisi de Antalya’da yaşayanlar bu güzel yaz akşamlarında evlerinden dışarı çıkıp yaz akşamlarını doya doya yaşasınlar.”

    Budak, Güllük Caddesi esnafından mutlaka ürünlerine etiket koymalarını ve festival süresince söz verdikleri indirimleri uygulamalarını istedi. Antalyalıları da alışveriş yapmaya davet etti.

ESNAF YÜZDE 50’YE VARAN SÜRPRİZ İNDİRİMLER YAPACAK

GÜLDER Başkanı Hüseyin Sarı da son yıllarda küçük esnafın, AVM’lerle yaşanan haksız rekabet sonrası bitme noktasına geldiğine dikkat çekti. Festivalin düzenlenmesine destek olan kurumlara teşekkür eden Sarı, Güllük Caddesi esnafının bir ay boyunca yüzde 50’ye varan sürpriz indirimler yapacağını, caddenin her noktasında çeşitli etkinlikler gerçekleştirileceğini kaydetti. AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok ise konuşmasında Türkiye’nin misafir odası konumundaki Antalya’nın marka şehir olabilmesi için, çarşı ve sokakların canlanmasına, esnaf ve sanatkarların yaşamasına ihtiyaç olduğunu söyledi. Antalya’nın cadde ve sokaklarında son dönemde güzel değişimler yaşandığını belirten Sevimçok, “Vitrinler pırıl pırıl, ışıl ışıl. İnşallah burada yakalanacak başarı bütün Antalya’ya dalga dalga yayılacak.” dedi.

YAZ SONUNDA DÜZENLEME ÇALIŞMASI YAPILACAK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Deniz Filiz ise Büyükşehir Belediyesi’nin yaz sezonunun bitmesiyle beraber Güllük ve Atatürk caddelerinde düzenleme çalışmalarına başlayacağını bildirdi. Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel de, Antalya’da ilk kez bir alış veriş festivali düzenlendiğine dikkat çekti. Yüksel esnaflara, “Müşteriye karşı her zaman güler yüzlü olun ve kaliteden ödün vermeyin.” tavsiyesinde bulundu.

GÜL DAĞITTILAR

Açılış töreninin ardından Güllük Caddesi’ni dolaşan ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, GÜLDER Başkanı Hüseyin Sarı, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ergin Civan ve Deniz Ticaret Odası Başkanı Ahmet Erol, esnafa ve vatandaşlara gül dağıttı.