Sokaklardan Kurtulup Umut Yıldızı Oldular

İçişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlığı tarafından imzalanan, İstanbul Valiliği tarafından onaylanan Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi‘nin birinci aşaması, Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya başkanlığında başarıyla uygulandı.

Sokaklardan Kurtulup Umut Yıldızı Oldular
İçişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlığı tarafından imzalanan, İstanbul Valiliği tarafından onaylanan

Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi‘nin birinci aşaması, Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya başkanlığında başarıyla uygulandı. Proje, "ülkemizde risk altında suça sürüklenmiş, sokağı yurt edinmiş ve benzeri olumsuz şartlarla karşı karşıya olan çocukların suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunmasına yönelik bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmalarını da içerecek şekilde mesleki eğitim verilerek istihdam edilmelerinin sağlanması ve böylece topluma sağlıklı bireyler olarak

kazandırılmasını" amaçlıyor.

Projeye dahil edilen çocuklar tespit edilerek, ailelerin de desteği alındıktan sonra rehabilitasyon ve eğitim çalışmaları başladı. Projeye katılan çocuklar Halk Eğitim Merkezinin verdiği mesleki eğitimlerini tamamlayarak sertifika aldılar. Topluma kazandırılan çocuklara spor, sanat, eğitim ve sosyal konularda destek sağlandı. Kursu tamamlayan gençler oluşturdukları amatör koro ile programda bir de konser verdiler.

ÖRNEK PROJE

Programda konuşan Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, "Bu kardeşlerimizin geldiği nokta gerçekten umut vericidir. Hepsi şimdi açık liseye kayıt olup eğitimlerine de devam edecekler. Belki üniversiteye de gideceklerdir. Bu projenin örnek olmasını diliyorum" dedi.

Programa katılan Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger de, şöyle konuştu: "Biz, belediye olarak sosyal projeleri destekliyoruz. Bu anlamlı törende bulunmak beni bahtiyar etti. Her türlü desteği sağlamaya çalışacağız."

Programa davet edilen Yeşilay Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sırrı Arvas da, sadece burada değil, ülkedeki bütün il ve ilçelerde örgütlü olduklarını belirterek şunları söyledi: "Ülkemizin her köşesindeki gençlerle çocuklarla ilgileniyoruz. Hiç kimse anasından suçlu olarak doğmaz. Sadece çeşitli talihsizlikler ve şartlar insanı yanlışa sürükleyebilir. Bu kardeşlerimizin meslek edinerek hayata tutunmaları, bağımlılıktan ve suçlardan uzak, mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamaları, kendilerine,

ailelerine, vatanlarına faydalı birer fert olmaları en büyük arzumuzdur. Emeği geçenleri kutluyorum."

Programa katılan Çocuk Savcısı Hüseyin Günay da dün adliye koridorlarındaki çocuklardan bugün konser dinlemek, onları böyle mutlu ve umutlu görmekten dolayı bahtiyar olduğunu söyledi.

Programın organizatörlüğünü Sultangazi Emniyet Müdürlüğü ve Sultangazi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü gerçekleştirdi. Programda Vakıf Müdürü Yeşim Garan ve İlçe Emniyet Çocuk Bürosu amiri başkomiser Nurcan Tezel‘in büyük katkıları oldu.

Kaynak: İHA