Lys Adıyaman İl Birincisi Kahta‘dan Çıktı

Kahta Fem Dershanesi ve Kahta METEM (Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi) öğrencisi Mehmet Karakuş, LYS Sayısal ekli puanda 471.68 puan alarak Adıyaman birincisi oldu.

Lys Adıyaman İl Birincisi Kahta‘dan Çıktı
Aynı zamanda aldığı bu puanla Türkiye 55.’si de olan Mehmet Karakuş, Kahta‘da ÖSYM tarihinin de en yüksek derecesini elde etti. Arkadaşlarının ve öğretmenlerinin kendisine çok yardımcı olduğunu söyleyen Mehmet Karakuş, "Başından sonuna kadar ailemden, arkadaşlarımdan ve öğretmenlerimden büyük destek aldım. Her konuda bana yardımcı oldular. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Dershane Müdürü Kemal Kara ise Mehmet Karakuş‘un arkadaş ortamında örnek bir insan olduğunu ifade ederek, "Çok çalışkan ve düzenli bir öğrenciydi. Her hareketi onun başarılı olacağını zaten gösteriyordu. Biz sadece ona destek olduk ve eksikliklerini kapatmasına yardımcı olduk. Burada eğitim gördüğü sürece derslerine düzenli bir şekilde çalışması için tüm öğretmen arkadaşlarımız ona yardımcı oldu. Onun yakaladığı başarıdan çok memnunuz. Bizim dershanemizden il birincisi ve Türkiye 55.si çıkması bizi çok memnun etti. Bu güne kadar Kahta‘da yakalanan en büyük puanı Mehmet Karakuş elde etti. Mehmet Karakuş dışında eşit ağırlık ve sözel bölümlerinde Kahta‘da dereceye giren öğrencilerimiz var. Geçtiğimiz günlerde açıklanan 8. sınıf SBS sonuçlarında ilçe birincisi, ikincisi ve üçüncüsü yine bizim dershanemizden çıkmıştır" dedi.

Kaynak: İHA