Hatay’Da Festival Coşkusu Yaşanıyor

Hatay’ın anavatana katılışının 72. yıldönümü kutlamaları kapsamında bu yıl 27.si tertiplenen Antakya Festivali çerçevesinde düzenlenen halk konserlerine vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Hatay’ın anavatana katılışının 72. yıldönümü kutlamaları kapsamında bu yıl 27.si tertiplenen Antakya Festivali çerçevesinde düzenlenen halk konserlerine vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Festivalin ilk günü belediye önünde gerçekleşen konserlerde sahne alan yerel sanatçılar Mehmet Durak, Şemi, Kader ve Grup Bas-Ket izleyenlerden tam not aldı.

Belediye önünde düzenlenen konsere Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş eşi ve çocuklarıyla katıldı. Gece de ayrıca Antakya Belediyesi Mehteran Takımı da izleyenlere gösteriler sundu. Antakyalılar yaklaşık 4 saat boyunca sanatçıların seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla aileleriyle birlikte eğlenceli ve coşkulu anlar yaşadılar.

Antakya Belediye Başkanı Savaş etkinlikleri halkın ayağına götürdüklerini, çeşitli mahallelerde şenlikler ve halk oyunları gösterileri düzenlendiğini söyledi.

MAHALLE ŞENLİKLERİ DÜZENLENİYOR

27. Antakya Festivali etkinlikleri çerçevesinde Belediye Şehir Tiyatrosu sanatçılarınca düzenlenen “Mahalle Şenlikleri” Antakyalıların yoğun ilgisi ve desteğiyle gerçekleşiyor.

Esentepe Mahallesi Anfi Tiyatro da gerçekleşen etkinliklerde Antakya Belediyesi şehir tiyatrosu sanatçıları sergiledikleri birbirinden güzel gösterilerle vatandaşlara hoşça vakit geçirme imkânı sağladılar. Etkinliğe Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş ve eşi Doç.Dr.Nazan Savaş da katıldı.

Esentepe Amfi Tiyatro da gerçekleşen Mahalle Şenliği etkinliğinde tiyatro gösterileri, mini konserler ve animasyon gösterileri yer aldı. Ayrıca etkinliğe katılım gösteren ailelere ve özellikle çocuklara çeşitli ikramlar yapıldı.

Belediye Şehir Tiyatrosu sanatçılarınca düzenlenen “Mahalle Şenlikleri” etkinliğini izleyen vatandaşlar ailece gönüllerince eğlendi ve sanatçıları bol bol alkışladı.