Bakan Çağlayan‘ın Mersin Ziyareti

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Bizi etrafımızdaki ülkelerin yeraltı zenginlikleri değil, insanlarının huzuru ve refahı ilgilendiriyor" dedi.

Bakan Çağlayan‘ın Mersin Ziyareti
Bakan Çağlayan, Mezitli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığının (TİKA) ortaklaşa yürüttüğü ‘Uygulamalı Mesleki Eğitim Projesi‘ kapsamında eğitim gören Kosova, Makedonya ve Bosna Hersek‘ten gelen 60 kişinin sertifika törenine katıldı. Hilton Oteli‘ndeki törende konuşan Çağlayan, uygulamanın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti‘nin özellikle komşu, kardeş, dost ve çevre ülkelerle benimsediği stratejisinin önemli bir bileşeni ve parçası olduğunu

söyledi. Türkiye‘nin özellikle kardeş ve dost ülkelere bakış açısının, o ülkelerin sadece fiziki zenginliklerini görmek olmadığını vurgulayan Çağlayan, "Biz etrafımızdaki ülkelerin petrolünü, enerji kaynaklarını, değerli madenlerini görmüyoruz. O ülke insanlarının yaşayış, refah ve huzur seviyesine bakıyoruz. Bizim inancımızda da çok güzel ifadeler vardır; ‘komşusu darda iken kendisi rahat olan bizden değil‘ der bizim inancımız. Değerli kardeşlerimizin ve dostlarımızın olduğu, yıllarca maalesef çeşitli

sebeplerle zulme uğramış, haksız yere katledilmiş başta Kosova, Makedonya ve Bosna Hersek gibi ülkelerin destekçisi olmak Türkiye‘nin projeleri ve hedeflerinden biridir. Geçmişte ekonomik ve siyasi açıdan sıkıntı yaşadığımız dönemde, Türkiye‘nin uzattığı bu eli Türkiye‘ye uzatan eller olmamıştı" diye konuştu.

Konuşmasında kursiyerlere de hitap eden Çağlayan, uygulamanın önemine vurgu yaparak, şöyle devam etti:

"Sizler çok şanlısınız. Çünkü Türkiye gibi son derece gelişmiş, modern, ekonomisi ileri bir ülkede mesleki eğitim kursu alıyorsunuz. Böylelikle hem Türk insanlarını tanıyor hem de mesleki eğitim alıyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu uygulamaları yapmaya ve kapsamını genişletmeye devam edecektir."

Konuşmaların ardından Bakan Çağlayan, kursiyerlere sertifikalarını verdi. Kursiyerler de Çağlayan‘a hediye verdi ve toplu fotoğraf çektirildi.

Kaynak: İHA