Sakçagözü - Şatırhöyük Grup Köy Yolu Hizmete Açıldı

Gaziantep İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanan Nurdağı- Sakçagözü- Şatırhöyük grup köy yolu törenle hizmete açıldı.

Sakçagözü Beldesi‘nde yapılan törene, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Gaziantep milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Sakçagözü Belediye Başkanı Hasan Dilek, il genel meclisi üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Açılış kurdelesini kesmeden önce bir konuşma yapan Vali Süleyman Kamçı, yolu 10-15 bin kişinin kullanacağını belirterek hayırlı olmasını diledi. Kamçı, yolun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek protokol üyeleriyle birlikte kurdeleyi kesti.

Tören sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Özel İdare olarak mevcut köy yollarının yükseltilmesi için çalışmaların süreceğini söyledi. Yılmaz, "Bu yol 10 kilometredir. Yolu kendi bünyemizdeki personelimizle birlikte yaptık. Yol yaklaşık olarak 2 milyon liraya mal oldu. 1,5 yıldır yapımına uğraşıyorduk ve bugün açılışını yapmak nasip oldu. Özel İdare bu yolda kamulaştırma ödememiştir. Yol devlet- millet işbirliği içerisinde yapıldı. Bu yol aynı zamanda Sakçagözü‘nün içerisindeki yaşamı da kolaylaştırdı. Daha önce yol 6 metre genişliğindeydi şimdi 12 metre genişliğe ulaştı. Bu şekilde hem trafik hızlandı hem de yol daha güvenli bir hale geldi" dedi.

Özel İdare olarak son iki yıldır turizm yolu, çevre yolu ve grup köyü yolu adı altında yol çalışmalarına ağırlık verdiklerini kaydeden Yılmaz, "Bu çalışmadaki amaç turistik yerlerimize ulaşımı kolaylaştırmak ve hızlandırmak, diğer yandan da artan araç trafiğinin güvenliğini sağlayacak standartta yollar yapmaktır. Açılışı yapılan bu yolumuzda hem grup köy yolu olarak hizmet vermekte hem de çevre yolu konumunda olup Gaziantep‘in beldelerini, köylerini ve Kahramanmaraş‘ın köylerini D-400 karayoluna bağlamaktadır. Bu grup yolu üzerinde Sakçagözü ve Şatırhöyük olmak üzere iki belde bulunmakta olup bu beldelerin nüfusu yaklaşık 9 bindir. Ayrıca bu yol Nurdağı ilçesine bağlı bazı köy yollarının da geçiş güzergahında olup bunları Gaziantep‘e bağlamaktadır. Genel olarak bakıldığında yaklaşık 15 bin kişi bu yoldan faydalanmaktadır. Diğer yandan bu yol, Kahramanmaraş‘ın köylerini de Gaziantep‘e bağlamaktadır. Yolun tamamı 9 kilometre olup, 2 kilometresi Sakçagözü Beldesi‘nin dışından Nurdağı ilçesine doğru çevre yolu olarak planlanarak yapılmıştır. Kış aylarında Sakçagözü Beldesi‘nin içerisindeki rampadan tehlikeli bir şekilde D- 400 karayoluna çıkan belde içi yol; çevre yolu açılarak can ve mal kaybını önlemek amacıyla tasarlanmıştır. Yol kamulaştırma ödenmeden vatandaşların belde belediyeleri tarafından muvafakati alınarak yapılmıştır. Yolun genişliği standart yükseltme çalışmalarından önce 4,5 - 5,5 metre arasında olup; çalışma sonrası 11-12 metre genişliğine çıkartılmıştır" diye konuştu.

Sakçagözü Belediye Başkanı Hasan Dilek de çalışmalarından dolayı Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ve Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Yılmaz‘a teşekkür etti.

Kaynak: İHA