Mhp’Li Meclis Üyesinden Hizmet Eleştirisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muğla İl Genel Meclis üyesi Mehmet Kocabaş, gerçekleştirmek istedikleri bazı hizmetlerin engellemeye takıldığını iddia etti.

Mhp’Li Meclis Üyesinden Hizmet Eleştirisi
MHP Muğla İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Kocabaş, MHP Milas İlçe Başkanı Mehmet Ali Şimşek, Milas Belediye Meclis Üyesi Aşkın Kılınç ile yönetim kurulu üyeleri Mustafa Karakulak ve Recep Altıkulaç’la parti binasında gazetecilerle bir araya geldi.

Toplantı öncesi gündemdeki terör saldırılarıyla ilgili açıklama yapan İlçe Başkanı Şimşek, “Ne zaman bir şehit haberi duyulsa ülkemiz genelinde kınamalar peşpeşe geliyor. Kınamalar beklenilmeyen bir durum karşısında yapılan şeydir. Ama bu terör diyor ki bu katiller diyor ki ‘ben Türkiye Cumhuriyeti Devletini yıkacağım, ben asker öldüreceğim. Ben kana susadım.’ Bunlara kınama olmaz. Terör kınanmaz. Terörle mücadele edilir.” dedi.

2009’dan bu yana MHP adına İl Genel Meclis Üyeliği görevini yürüten Kocabaş, Sarıkaya köyünde bir maden firması tarafından yasal boyutun çok üstünde dinamit patlatması yapıldığını, bu nedenle köyün ve Labranda su kaynaklarının yön değiştirdiğini iddia etti. İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 1994 yılında bu tür patlatmalarda 5 kilogramın üzerinde dinamit kullanılmaması yönünde kesin raporu bulunduğunu da sözlerine ekleyen Kocabaş, konuya ilişkin cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Şimşek’in yaptığı konuşmanın ardından Sarıkaya köyünde yaşanan sorunu dile getiren MHP’li il genel meclis üyesi Mehmet Kocabaş, “Labranda Suyu’nun da merkezi sayılan Sarıkaya köyünde iki günde bir yarım saat su akıyor. Bunun nedeni bölgede maden ocağı işleten firmadır. 3 aydır bu bölgede dinamitler patlatılıyor. Konu hakkında Milas Kaymakamı ile görüşerek soruşturma açmasını söyledim. Soruşturma açıldı fakat ilerlemiyor. Burada da siyasi baskı var. Köyün 8 tane su kaynağı maden firmasının bulunduğu yerde. Bizler maden çalışmasın demiyoruz. Dinamit patlatmadan çalışmalar yapılsın. Dinamit patlatmaları yüzünden köye su gelmiyor. Bu işte kimlerin menfaati var. Kamu hizmetleri mi önemli, özel şirketlerin hakları mı?” dedi.

Ayrıca bazı hizmetlerde AK Parti’ye yakın kamu görevlilerinin kasıtlı olarak götürülmek istenen hizmetleri engellediğini iddia eden Kocabaş, kendi köyü olan Sarıkaya köyünde AK Parti’nin delegesi olduğu ileri sürülen Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde görevli şef Selçuk Akün’ün kasıtlı davrandığını savundu.

Kaynak: İHA